Начало Съвети Здрав дух Общуване Прекратете всеки спор с тези 7 гениални начина

Прекратете всеки спор с тези 7 гениални начина

Прекратете всеки спор с тези 7 гениални начина - изображение

Всяка двойка спори и това е съвсем нормално. Въпреки всичко, ако конфликтът е продължителен, той може да доведе до разочароващ резултат. Ето как може да прекратите всеки спор, за да не съжалявате за всяка казана дума по време на неговото провеждане.

1. Не критикувайте човека.

 

Критикуването на вашия партньор само може да утежни положението, особено, ако правите това умишлено. Не говорете за този човек, а за неговите конкретни действия, които ви разстройват.

2. Не омаловажавайте чувствата.

 

Говорете за вашите чувства и приемете тези на вашия партньор, проявявайки интерес към неговото емоционално състояние.

3. Не приемайте негативните мисли за истина.

Не мислите лоши неща за вашия партньор, когато е далеч от вас. Това само може да предизвика нов спор. Изяснете мотивите за поведението на вашия партньор.

4. Не гледайте снизходително на вашия партньор.

 

Не изразявайте превъзходство над вашия партньор. По този начин вие му показвате, че той не е достатъчно добър за вас. Предложете да намерите решението на даден проблем заедно.

5. Не търсете изкупителна жертва.

 

Не е правилно да обсъждате кой е виновен. Събитието вече се е случило. По-добре да прекарате повече време заедно, за да разберете коя е най-добрата стратегия за излизане от ситуацията.

6. Не припомняйте стари недоразумения.

 

Припомнянето на стари спорове няма да подобри ситуацията. Напротив, може да предизвика нова кавга. Дискутирайте това, което ви притеснява, на момента. След като разрешите ситуацията, спестете малко ядове и не се връщайте повече към нея.

7. Помнете, че винаги има друга гледна точка.

 

Забравянето на това, че двамата партньори имат връзка, може да предизвика агресия. Гъвкавостта винаги е за предпочитане: когато обсъждате две гледни точки, силните аргументи изплуват на повърхността и привличат вниманието на двете страни.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.loveromance.fr
По статията работи: Маргарита Добрева

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт и туризъмХранене при...ЛюбопитноСнимкиЛайфстайлСпортСоциални грижиНовиниИнтервютаПсихологияЗдравни съветиЗаведенияАнкетиФизиологияОбразованиеТестовеДиетиСпециалистиОрганизацииНормативни актовеПроизводителиРецептиЛеченияБотаника