Начало Съвети Здрав дух Общуване Прекратете 7 навика, свързани с езика на тялото, ако искате да бъдете успешни

Прекратете 7 навика, свързани с езика на тялото, ако искате да бъдете успешни

Прекратете 7 навика, свързани с езика на тялото, ако искате да бъдете успешни - изображение

Хората казват, че нашето тяло има свой собствен език и понякога той говори много повече, отколкото думите. Последните проучвания показват, че хората, които знаят как да общуват ефективно, използвайки невербални сигнали, имат по-високи нива на емоционална интелигентност. Решихме да споделим с вас тези навици, свързани с езика на тялото, които се надяваме да ви помогнат да бъдете по-успешни.

1. Седнете изправни.

Сядането на стол с лакти върху масата и прикриване на лице с ръце са признаци на неуважение. Те съобщават, че вие не изпитвате интерес към това, което чувате. И обратното, ако седнете с изправен гръб и рамене назад, вие изглеждате по-уверени в себе си - това е силна позиция. Запомнете: Колкото повече пространство заема вашето тяло, толкова по-успешни изглеждате.

2. Използвайте жестовете правилно.

Ако прекалите с жестовете, хората могат да си помислят, че вие ги лъжете или че се опитвате да скриете нещо от тях. От друга страна, откритите жестове като слускането на ръце показват, че няма какво да криете.

3. Не кръстосвайте ръце.

Когато кръстосвате ръце, вие може да изпратите ясно послание: "Аз не отстъпвам и не съм съгласен с това, което казваш." Дори да се усмихвате, кръстосаните ръце и крака не са добри навици, свързани с езика на тялото.

4. Спрете да докосвате косата си.

Ако сте един от онези хора, които докосват косата си, играят си с нея или постоянно се опитват да я оправят, докато другите говорят с вас, прекратете този лош навик. Това само демонстрира вашата несигурност и липса на внимание. Спрете да докосвате косата си и се опитайте да се съсредоточите върху естественото общуване.

5. Усмихвайте се.


Усмихването на точното място в точния момент показва, че имате контрол над ситуацията около себе си и че може да запазите спокойствие, без значение колко стресиращи са обстоятелствата.

6. Поддържайте естествен зрителен контакт.

Това може би е най-важното нещо, което да направите, за да усъвършенствате езика на тялото. Продължителният зрителен контакт може да изплаши събеседника и да изглежда, сякаш искате да уловите всички негови жестове и думи, заради вашата собствена несигурност. От друга страна, отбягването на зрителен контакт също изпраща съобщение: вие криете нещо. Опитайте се да поддържате естествен зрителен контакт, за да оставите правилното послание.

7. Силно ръкостискане.

Никога не давайте слабо ръкостискане. Това не означава, че трябва да "трошите" ръката на събеседника. Когато искате да се ръкувате с някого, направете го силно и уверено. Доброто ръкостискане е прогноза за самочувствие и сигурност.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.marketingdonut.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съвети