Начало Съвети Околна среда и бит Мода и облекло Премахнете петната от изпотяване по дрехите чрез 7 начина

Премахнете петната от изпотяване по дрехите чрез 7 начина

Премахнете петната от изпотяване по дрехите чрез 7 начина  - изображение

Дезодорантите са чудесно средство против изпотяване. Въпреки това, те могат да причинят проблеми, тъй като някои от тях оставят следи по дрехите. Не бързайте да изхвърляте текстилните изделия или да ги носите на химическо почистване. Вместо това използвайте тези 7 трика за премахването на петната от дезодорант по тях.

1. Сол.

Този метод помага за елиминиране на стари петна от пот по дрехите. Той е подходящ както за бели, така и за цветни текстилни изделия. Намокрете замърсения участък и го поръсете със сол. Оставете "препарата" да действа за 8-12 часа или цяла вечер. След това отново намокрете дрехата и я поръсете със сол. Разтрийте леко петното и изперете текстилното изделие по обичайния начин.

2. Оцет.

Нанесете малко оцет върху петното и го оставете да действа за една нощ. На сутринта изперете дрехата по обичайния начин. Този метод помага за запазване на цвета и материята на текстилното изделие. Въпреки това, избягвайте да използвате оцет върху бели дрехи, тъй като те могат да се оцветят в жълто.

3. Лимонов сок.

Лимоновият сок помага за премахване на петната от изпотяване. Нанесете малко количество от продукта върху замърсения участък. Оставете го да действа за 5-10 минути, след което изперете дрехата на ръка, използвайки топла вода.

4. Препарат за миене на съдове.

Препаратът за миене на съдове премахва упоритите петна, включително тези, причинени от употреба на дезодоранти. Нанесете малко количество от него върху замърсения участък. Разтъркайте тъканта и оставете препарата да действа за 30 минути. Накрая изперете дрехата по обичайния начин.

5. Водка.

Водката помага за премахване на белезникави петна от тъмни дрехи. Нанесете малко количество от нея върху замърсения участък и я оставете да действа няколко минути. Ефектът може да бъде забелязан на момента. Понякога е хубаво да оставите водката да действа повече време върху тъканта, но то не трябва да надвишава час. Накрая изперете дрехата с подходящ препарат.

6. Течен амоняк.

Той е чудесен за почистване на силно замърсени дрехи. За да заличите белезникавите петна от изпотяване, комбинирайте течен амоняк и вода в съотношение 1:1. Почистете текстилното изделие с получения разтвор и го изперете.

7. Смес от кислородна вода, сода за хляб и препарат за миене на съдове.

За да премахнете упоритите петна и неприятните миризми, може да използвате следното решение: комбинирайте 4 супени лъжици кислородна вода, 2 супени лъжици сода за хляб и 1 чаена лъжица препарат за миене на съдове. Нанесете сместа върху замърсения участък. Оставете я да действа няколко часа, след което изперете дрехата.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.hindustantimes.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайл