Начало Съвети Здрав дух Емоции Преодолейте стреса само за 2 минути с помощта на 5 пози

Преодолейте стреса само за 2 минути с помощта на 5 пози

Преодолейте стреса само за 2 минути с помощта на 5 пози - изображение

Социалният психолог Ейми Къди твърди, че нашите жестове определят какво останалите хора мислят за нас самите. Освен това, те се отразяват върху нашето самочувствие. Оказва се, че има пози, които могат да ни помогнат да насочим ума си към победа. Вижте кои са позите, които може да заемете само за 2 минути, за да намалите стреса и да повярвате в успеха.

Езикът на тялото влияе върху важни ситуации в нашия живот, като промоции, интервюта за работа или публични изказвания. Нашите жестове и пози влияят върху нашия ум. Животните са склонни да заемат по-голямо пространство, за да изглеждат по-силни. Същият метод работи и при хората: ние се отваряме, когато се чувстваме уверени и се затваряме, когато сме безсилни.

Нашият ум влияе върху нашето тяло. Силните хора са по-оптимистични и самоуверени. Те поемат рискове по-често и не изпитват съмнения, че ще спечелят. Силните хора имат високо ниво на тестостерон (хормон на лидерството) и ниско ниво на кортизол (хормон на стреса). Това означава, че са по-устойчиви към стрес.

Ейми Къди провежда два експеримента, в които едната група заема уверени пози, а другата неуверени. Първият експеримент доказва, че уверените пози увеличават нивото на тестостерон с близо 20% и намаляват кортизола с 25%. Другият показва, че работодателите избират кандидати, които заемат уверени пози преди интервю.

Може ли да приложим това в реалния живот? Ейми съветва да следваме следните инструкции преди всяка важна среща: когато трябва да се изправите пред стресова ситуация, е необходимо да се усамотите (в банята, асансьора или празната стая) и да заемете уверена поза в продължение на две минути.

Нашето тяло променя нашето съзнание, нашето съзнание променя нашето поведение и нашето поведение може да повлияе върху изхода на ситуацията, което е важно за нас самите. Помнете това и бъдете успешни!

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.verywell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛюбопитноТестовеЛеченияСоциални грижиНовиниСпортХранене при...СнимкиБотаникаСпециалисти