Пригответе си вино от копър, което да пиете по време на хранене
Най-използваната за лечебни цели част от растението копър са семената му. Етеричните масла, които се съдържат в тях, действат спазмолитично, предотвратяват подуването от събиране на газове и успокояват коликите. Пиенето на вино или чай от копър по време, преди или след хранене спомага по-доброто смилане на тежката храна. Ето как да си приготвите виното от копър: счукайте в хаванче 10 чаени лъжички семе от копър. Кипнете ги на котлона с 1 чаена чаша вода и 1 чаена чаша бяло вино. Изчакайте да се запари около 5 - 10 минути, след което прецедете.

Пийте като полезна охладена напитка или пунш, когато се храните, вместо каквито и да било течности по време на ядене.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛИН ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 40 гр.
ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 30 гр. ТАЛОДЕРМА
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КИМ 10 мл
Д-Р МАРИО ЯНАКИЕВ ПРОБИОТИК саше * 10
АЛИН ЧАЙ ВЕТРОГОН СТРЪКОВЕ 50 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Алтернативно лечение на забавена чревна перисталтика
- Закръглен циперус
- Какво да правим след операция на апендицит?
- Червено френско грозде, Касис
- Коча трева, котешка трева, бабица, мачо биле
- Мандраке, Мандрагора
- Алтернативно лечение на запек
- Мушмула
Коментари към Пригответе си вино от копър, което да пиете по време на хранене