Пригответе си вино от копър, което да пиете по време на хранене

Най-използваната за лечебни цели част от растението копър са семената му. Етеричните масла, които се съдържат в тях, действат спазмолитично, предотвратяват подуването от събиране на газове и успокояват коликите. Пиенето на вино или чай от копър по време, преди или след хранене спомага по-доброто смилане на тежката храна. Ето как да си приготвите виното от копър: счукайте в хаванче 10 чаени лъжички семе от копър. Кипнете ги на котлона с 1 чаена чаша вода и 1 чаена чаша бяло вино. Изчакайте да се запари около 5 - 10 минути, след което прецедете.
Пийте като полезна охладена напитка или пунш, когато се храните, вместо каквито и да било течности по време на ядене.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛИН ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 40 гр.
ЧАЙ КОПЪР ПЛОДОВЕ 30 гр. ТАЛОДЕРМА
АРМИНА БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КОПЪР 5 мл
БИО - КУЛТ капсули * 30
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КИМ 10 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Давайте на бебето неподсладен чай от анасон при колики и газове
- Регулация на слюноотделянето
- Алтернативно лечение на забавена чревна перисталтика
- З упражнения при подуване, запек и храносмилателни проблеми
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Лавандула
- Орегонско грозде
- Червено френско грозде, Касис
Коментари към Пригответе си вино от копър, което да пиете по време на хранене