Начало Съвети Здрав дух Общуване Следвайте тези 10 стъпки, за да създадете нови приятелства

Следвайте тези 10 стъпки, за да създадете нови приятелства

Следвайте тези 10 стъпки, за да създадете нови приятелства - изображение

Няма нищо по-хубаво от това да се запознаете с хора, които ви зареждат с енергия и ви показват другата гледна точна на живота. Следните 10 съвета могат да ви помогнат да привлечете нови приятели.

1. Не мислете прекалено много
Да, често мислим, че може да не сме достатъчно приятни и забавни за останалите. Добрата новина е, че всичко е в нашите глави - хората са по-възприемчиви, отколкото си мислите.

2. Не се страхувайте
Срещата с нови личности често може да бъде ужасно преживяване. Колкото повече се стараете да бъдете добри и забавни събеседници, толкова по-малко успявате. Затова винаги бъдете себе си.

3. Направете малка стъпка
Ако не разполагате с достатъчно време, за да се срещнете с повече хора, може да направите нещо просто: говорете с нов служител на работното място. По този начин тренирате вашите социални умения. Дори откритата поза може да бъде една малка крачка.

4. Излезте навън

Добре. Вие сте готови да общувате. Сега, къде са всички нови приятели? Определено трябва да излезете. Присъединете се към курсове, семинари, групи и дейности, които ви интересуват, за да намерите нови и интересни хора.

5. Направете първия ход
Когато се почувствате готови за създаване на нови приятелства, може да скочите в "необятното". Използвайте психологически трикове, които помагат в общуването и изграждането на добрите взаимоотношения.

6. Който съди, губи
Понякога е възможно да имате предубеждения за това какви трябва да бъдат новите приятели. Обаче тези, които сякаш нямат нищо общо с вас в началото, могат да се окажат най-интересните хора, срещани някога. Дайте им шанс.

7. Покажете интерес
Не забравяйте, че всички сме примадони. Научете се да слушате, преди да говорите. Другите хора искат да получат внимание и да бъдат чути също толкова, колкото и вие. Покажете, че имате желание да ги опознаете.

8. Прекарайте време заедно
Новото приятелство се затвърждава чрез споделяне на времето. Вечери, партита, кина и други места, където може да се забавлявате, са най-добрият избор.

9. Поддържайте връзка
Понякога е трудно да поддържате връзка с вашите приятели. Това обаче е единственият начин да запазите приятелството. Използвайте предпочитаните средства за комуникация (интернет, телефон и други), за да разберете какво се случва в техния живот.

10. Бъдете добър приятел

Помагайте на приятелите си и ги подкрепяйте. Кажете им, че те могат да разчитат на вас.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.indiacelebrating.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитно