Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Спазвайте правилото на енергийния баланс, ако искате да отслабнете

Спазвайте правилото на енергийния баланс, ако искате да отслабнете

Спазвайте правилото на енергийния баланс, ако искате да отслабнете - изображение

Около нас има безброй примери, които показват, че наднорменото тегло е не само нездравословно, но и непопулярно. Искаме да споделим с вас само едно правило. То може да ви помогне да постигнете желаната фигура.

  • Правилото на енергийния баланс

Здравословното хранене и умерената физическа активност могат да ви помогнат да влезете във форма, в случай че не страдате от здравословни проблеми, които да възпрепятстват това начинание. Все пак, тези дейности няма да предоставят резултати, ако не се придържате към правилен енергиен баланс. Доказано е, че организмът може да поддържа телесно тегло по-лесно, отколкото да го намали. Правилото на енергийния баланс помага не само за отслабването, но и за предотвратяване на затлъстяването.

Правилото на енергийния баланс е следното: трябва да приемате точно толкова калории, колкото изразходвате ежедневно. В този случай е невъзможно да натрупате тегло. Когато приемате повече калории, отколкото изгаряте, теглото се увеличава. Когато приемате по-малко калории, отколкото изгаряте, теглото намалява. Това е ключът към успеха.

  • Преброяване на калориите

За да определите броя на калориите, които изразходвате ежедневно, използвайте следните приблизителни изчисления:

  • 8 часа сън - 260-300 калории.
  • 8 часа работа в офис - 480-500 калории.
  • Отиване и връщане от работа с обществен транспорт - 28 калории за 30 минути. 
  • 1 час тренировка във фитнес залата- 230-350 калории.
  • Други разходи (стрес, енергия за храносмилане на храните и други) - 570-800 калории.
  • Ако сте мъж, добавете 200-400 калории в зависимост от вашата ежедневна активност.

Моля, имайте предвид, че разходите от този списък могат да се променят, тъй като вашето тегло зависи до голяма степен от храненето и интензивността на физическата активност.

  • Антъни Хауърд-Кроу сваля 15 килограма, ядейки само сладолед.

Антъни Хауърд-Кроу, фитнес блогър от Колорадо, прави интересен експеримент. Той се храни със сладолед в продължение на 100 дни. Антъни губи близо 30 килограма за 62 дни. Всеки ден той приема по-малко от 2000 калории. Този човек набляга върху активния начин на живот, за да изразходи повече калории, отколкото консумира. Все пак в края на експеримента мъжът се оплаква от умора и слабост. Вероятно сладоледът не е най-добрата идея, но резултатът е очевиден.

  • Джон Цисна сваля 28 килограма, консумирайки само "фаст фуудс"

Джон Цисна е учител от Айова. Той консумира храни от заведения за бързо хранене близо половин година. В резултат на това сваля 28 килограма. Джон също се придържа към едно и също правило: той изразходва повече калории, отколкото консумира. Освен това се опитва да поддържа дневна норма на въглехидрати, протеини и мазнини и да се разхожда по 45 минути ежедневно.

Правилото на енергийния баланс наистина работи. За целта обаче е необходимо да поддържате физическа активност. Тя поддържа мускулите в добра форма, като заедно с това кара тялото да изглежда красиво и стегнато.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.nydailynews.com / www.rd.com
ПО статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиСпортЛюбопитноДиетиПсихологияХранене при...Алт. медицинаИсторияРецептиТестовеНовиниЛеченияБотаникаКалкулаториПроизводители