Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Станете експерт в кухнята с тези 9 трика

Станете експерт в кухнята с тези 9 трика

от 25 окт 2016г.
Станете експерт в кухнята с тези 9 трика - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Дори най-опитните готвачи понякога се нуждаят от помощ в кухнята. Много често те осъзнават, че точната рецепта не е достатъчна за приготвянето на вкусно ястие. В действителност добрата рецепта не се състои само в правилните съставки, а в начина на сортиране, печене и пържене. Ето защо никога не трябва да спираме да се учим, за да се превърнем в главен готвач на нашата кухня.

1. Честото обръщане на месото по време на готвене може да доведе до загубата на неговата хрупкава коричка и натурални сокове, оставяйки го сухо и безвкусно. Предизвикателството в този случай е да намерите точното време, в което да го обърнете. Един лесен начин е да разклатете тигана малко. Ако месото се плъзга лесно, то е време да го обърнете.

2. Не пържете храната в зехтин, тъй като тя започва да пуши при висока температура, да влияе върху вкуса на ястието и да го прави по-малко здравословно.

3. Не сервирайте току-що приготвено месо. Оставете го да си "почине" за няколко минути след готвене, за да формира възможно най-добрата текстура и аромат.

4. Виното може да остане свежо няколко седмици след отварянето му.

5. Поставянето на твърде много храна в тигана е най-честата грешка при готвене. Ако искате да получите меко и сочно месо, а не сухо и твърдо, оставете достатъчно пространство между парчетата, така че да не бъдат претъпкани.

6. Добавете кашкавала 5 минути, преди да извадите ястието от фурната. В противен случай той ще изгори ще се превърне в твърда коричка, която е невъзможна за дъвчене.

7. Поставете кухненска кърпа под дъската за рязане, за да я предпазите от хлъзгане.

8. Използвайте топло прясно мляко за приготвяне на картофено пюре. Студеното мляко ще придаде зеленикав оттенък на храната.

9. Ако трябва да сварите много яйца, не ги оставяйте в съд с вода. Вместо това използвайте фурната.

Източник: www.brightside.me

Още по темата:
  • Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим? Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
  • Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви
  • Как да си направим красиви подложки за чаши? Как да си направим красиви подложки за чаши?
  • Как да си направим естествен оцветител от червено цвекло? Как да си направим естествен оцветител от червено цвекло?
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани със СТАТИЯТА

БАМБУКОВА КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA
48.30лв. / 24.70 €

БАМБУКОВА КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA

НЕЗАЛЕПВАЩА ПОДЛОЖКА ЗА БАРБЕКЮ И ФУРНА HANDY ROAST
29.90лв. / 15.29 €

НЕЗАЛЕПВАЩА ПОДЛОЖКА ЗА БАРБЕКЮ И ФУРНА HANDY ROAST

ЛАЙКА КУТИЯ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT3304
44.80лв. / 22.91 €

ЛАЙКА КУТИЯ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT3304

ЦЕКОТЕК ЧОПЪР TITAN GLASS 1000 03043
103.00лв. / 52.66 €

ЦЕКОТЕК ЧОПЪР TITAN GLASS 1000 03043

БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА КУХНЕНСКА ВЕЗНА модел KS 19 BLACK
42.00лв. / 21.47 €

БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА КУХНЕНСКА ВЕЗНА модел KS 19 BLACK

ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
49.90лв. / 25.51 €

ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116

Коментари към Станете експерт в кухнята с тези 9 трика

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Станете експерт в кухнята с тези 9 трика
    www.framar.bg 
    на 16 November 2025 в 01:04
    Коментирайте "Станете експерт в кухнята с тези 9 трика"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Кухненски мерки
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
  • Защо трябва да поставите монета във фризера, преди да излезете от дома?
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Как да отстраним миризмата на загоряло?
  • Как да обелим корен от джинджифил по най-лесния начин?
  • Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
  • С оцет ще направите месото много по-крехко и ще го размразите лесно
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Доц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здравиДоц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здрави

Доц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здрави

от 13 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 15 дни, 14 часа и 1 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 25 дни, 10 часа и 14 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕКСТРАКТ ФАРМА ЕХИНАЦЕЯ 30мл

НУТРИКОСТ МАЛТОДЕКСТРИН прах 454 г

ВИТАМИН B12 сублингвални таблетки 1000 мкг * 180 НАТУРАЛ ФАКТОРС

ВИТАЛЕРС ВИТАМИН D3 ДЖУНИЪР капки 30 мл

ФИТОБИОС АНТИАЦИД дъвчащи таблетки * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival