Начало Съвети Околна среда и бит За дома Създайте допълнително пространство в кухнята с 13 практични съвета

Създайте допълнително пространство в кухнята с 13 практични съвета

Създайте допълнително пространство в кухнята с 13 практични съвета - изображение

Много апартаменти имат малки кухни. През повечето време стаите, в които се готви, не са големи, затова трябва да се импровизира.

Представяме ви няколко дизайнерски идеи за организиране на пространството в малкия апартамент и извличане на максимума от него.

1. Уреди за вграждане

Уреди за вграждане

Използвайте уреди за вграждане: хладилник, микровълнова печка и съдомиялна машина. Те могат да бъдат скрити зад шкафовете и вратите и да изглеждат страхотно.

2. Поставка за дъски за рязане

Поставка за дъски за рязане

За да освободите малко пространство, може да монтирате поставка за съхранение на дъски за рязане. Това са неща, които използвате често, затова е важно да бъдат разположени на леснодостъпни места.

3. Въртящи се шкафове

Шкафове, които се въртят

Отново, всичко е опира до пространствена организация.

4. Pegboard (дъска на дупки)

Дъска на дупки

С помощта на този вид дъски може да бъдете сигурни, че кухненските прибори се намират на достъпно място и да се отървете от отделните шкафове и чекмеджета, предназначени за тях.

5. Трансформиращи се мебели и чекмеджета

Мебели и чекмеджета, които се трансформират

Кухненските мебели невинаги се използват по предназначение. Ето защо дизайнерите предлагат специфично оформени чекмеджета и мебели, които се трансформират. Все пак всеки сантиметър е от значение, когато става дума за малка кухня.

6. Висящи рафтове и стелажи

Висящи рафтове и стелажи

Висящите рафтове се използват за съхранение на различни предмети. Същото важи за стелажите. Може да окачите кухненските прибори на висящите стелажи и да поставите декорации върху рафтовете.

7. Премахване на кухненската врата

Премахване на кухненската врата

Просто премахнете вратата. По този начин може да освободите малко пространство и да направите така, че кухнята да изглежда по-голяма. Ако се притеснявате от миризмата, използвайте добра вентилационна система: тя функционира по-добре от всяка врата.

8. Осветление

Осветление

Висящите крушки и вграденото осветление са най-добрите варианти. Те не само изглеждат добре, но и увеличават жилищното пространство.

9. Едноцветни фасади

Едноцветни фасади

Отказът от многоцветна фасада е нещо, което трябва да направите, за да създадете илюзия за по-голяма жилище. Едноцветните матови врати са подходящи за малка кухня. Също така трябва да избягвате големите дръжки и топчета.

10. Висящи шкафове

Висящи шкафове

Премахването на горните висящи шкафове е най-популярният съвет, даден от хора, които имат малки кухни. Но ние не сме съгласни с тях: просто използвайте дървените мебели по интелигентен начин и изберете такива с прозрачни стъклени врати.

11. Печка с два котлона

Печка с два котлона

Ако нямате голямо семейство и не готвите няколко неща едновременно, нямате нужда от печка с четири котлона. Такава с два е напълно достатъчна.

12. Ролкови щори

Ролкови щори

Ролкови щори вместо обикновени завеси? Да! По този начин може да освободите малко пространство и да изпълните стаята със слънчева светлина.

13. Декорация

Декорация

Не се отказвайте от декорацията, дори да нямате много свободно място. В момента черните дъски и ярките аксесоари са много актуални.

Кои от тези идеи бихте използвали, за да украсите вашата кухня? Споделете с нас в коментарите по-долу.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиНовиниРецептиТестовеИнтервютаЛюбопитноСоциални грижиНормативни актове