Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Улеснете ежедневието с тези 8 малки хитринки

Улеснете ежедневието с тези 8 малки хитринки

Улеснете ежедневието с тези 8 малки хитринки - изображение

Животът е пълен с предизвикателства, но никога не е късно да направите вашето ежедневие по-малко стресирано. Представяме ви списък с трикове, които да превърнат домакинството в лесна и забавна игра. Удивително е, че повечето хора на планетата дори нямат идея за тези прости и елегантни решения!

1. Дръжте чашата за вино за столчето.

Винаги трябва да държите чашата за вино за столчето. Когато я държите за балона, алкохолната напитка се затопля по-бързо.

2. Нарежете хляба, без да правите трохи.

За да избегнете образуването на трохи, докато режете хляб, следвайте това просто правило: поставете тестеното изделие върху дъската за рязане със заоблената част надолу.

3. Загрейте храната в чекмеджето под фурната.

Винаги, когато печете нещо във фурната, чекмеджето под нея също се нагрява. Затова, ако приготвяте много ястия наведнъж и трябва да ги затоплите, просто ги поставете в гореспоменатото място.

4. Дръжте кутията за сок за страничните клапи.

Няколко капки сок могат да оставят грозни петна върху дрехите (особено при малките деца). Кажете на малчугана, че най-добрият начин да предотврати разливането на този вид напитка е да държи кутията за разгънатите горни клапи и готово. Жаждата е потушена, без никакви щети по тениската или роклята на вашето дете.

5. Поставете шунката върху хляба по правилния начин.

За да приготвите идеален сандвич, трябва да вземете два тънки резена шунка, разполовени на половина и да ги поставите върху филия хляб, като ги обърнете навън. Това е достатъчно, за да накарате вашия вътрешен перфекционист да подскочи от радост.

6. Превърнете стъклената чаша в импровизиран високоговорител.

Докато слушате музика на смартфона си, поставете мобилното устройство в празна стъклена чаша, за да увеличите силата на неговия звук.

7. Закачете тоалетната хартия с откъснатия край напред.


Най-добре е да закачите тоалетната хартия с откъснатия край извън стената, а не срещу нея. Има различни спорове върху тази тема. Смята се, че окачването на тоалетната хартия по съответния начин помага за по-лесното отпускане. Освен това ръцете няма да докосват стената, тъй като по нея може да има вредни бактерии.

8. Нанасяйте парфюм върху кожата на врата или зад ушите.

Не е нужно да втривате парфюм в китките си, защото по този начин създавате топлина, която причинява бързо изпаряване на най-летливите горни нотки от аромата.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.developgoodhabits.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлПсихологияЛюбопитно