Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Ускорете метаболизма и насърчете отслабването с притискане на тези 13 акупресурни точки

Ускорете метаболизма и насърчете отслабването с притискане на тези 13 акупресурни точки

Ускорете метаболизма и насърчете отслабването с притискане на тези 13 акупресурни точки - изображение

Акупресурата представлява древна форма на масаж, който стимулира притока на енергия според китайската народна медицина. Чрез притискане на определени енергийни меридианни точки върху тялото може да подобрите работата на организма. Тази практика съществува повече от 2000 години. Опитът на много хора доказва, че тя е способна да насърчи отслабването.

Представяме ви 13 акупресурни точки, които помагат за възстановяване на енергийния поток към органите, отговорни за загубата на тегло. Прилагайте този масаж ежедневно и скоро може да забележите положителните резултати. Едно от най-важните правила при акупресурата е да бъдете спокойни и отпуснати. Преди да започнете, направете няколко дихателни упражнения, за да стимулирате притока на кислород към тялото.

1. Най-горната част на трапецовидния мускул

Тази точка е разположена на гърба, където вратът се среща с рамото. Притиснете я в продължение на минута, след което направете същото с другата страна на тялото. Повтаряйте процедурата ежедневно.

2. Назалният мост

Погледнете в огледалото. Намерете акупресурните точки, разположени между назалния мост и очите. Притиснете ги в продължение на минута. Повтаряйте процедурата всеки ден.

3. Областта между веждите

Инстинктивно много от нас търкат очи, когато са уморени. Това може да покаже, че акупресурата наистина действа. Намерете точката между веждите, разположена малко над носа и притиснете за минута.

4. Гръдната кост

Зоната над слънчевия сплит, разположена върху гръдната кост, е друга акупресурна точка, която може да помогне за възстановяване на енергията и отслабването. Притиснете мястото в продължение на минута. Повтаряйте процедурата ежедневно.

5. Ушите

Намерете точките между ухото и слепоочието. Приложете натиск и масажирайте в рамките на минута.

6. Корема

Върху корема има много акупресурни точки, които могат да активират по-бърз енергиен поток и да насърчат отслабването. Но трябва да намерите една конкретна. Тя е разположена два пръста под пъпа. Притиснете и масажирайте в продължение на минута. Повтаряйте процедурата ежедневно.

7. Стомашни болки

Тези две точки са разположени точно под гърдите в областта на стомаха. Масажирайте едновременно в рамките на минута. Повтаряйте процедурата всеки ден.

8. Лакът

От вътрешната страна на лакътя се намира друга акупресурна точка. Притиснете я за минута.

9. Коляно

Вашите колена също са подходящи за прилагане на акупресурен масаж. Ежедневно притискайте обозначената акупресурна точка върху тях. 

10. Глезен

От вътрешната и външната част на глезена има акупресурни точки, които трябва да масажирате всеки ден в продължение на минута, за да постигнете оптимални резултати.

11. Горната устна

Точката над горната устна е това, което трябва да намерите, за да приложите акупресурен масаж върху лицето. Притиснете в рамките на минута.

12. Ръка

След като приключите с акупресурния масаж на главата, тялото и крайниците, преминете към ръцете. Между палеца и показалеца има разположена точка. Масажирайте в продължение на минута всеки ден.

13. Крак

Краката не служат само за ходене. Те подобряват метаболизма и здравето. Масажирайте всяка акупресурна точка, показана по-горе, за да постигнете възможно най-добри резултати.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.labblog.uofmhealth.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноЛечения