Начало Съвети Здрав дух Общуване 10 прости истини, които разкриват колко дълго може да продължи една връзка

10 прости истини, които разкриват колко дълго може да продължи една връзка

10 прости истини, които разкриват колко дълго може да продължи една връзка - изображение

Всяка връзка крие своите рискове. Въпреки това ние искаме да разберем колко силна и щастлива може да бъде тя. Но е невъзможно да предскажем това в ранните етапи. Все пак има много признаци, които показват, че една връзка може да бъде хармонична и продължителна. Доктор Глеб Ципрюрски, съосновател на некомерсиална организация, занимаваща се с пропаганда на рационално мислене и мъдър подход към взимането на решения, разкрива някои от тях. Представяме ви признаците, които да ви помогнат да разберете колко дълготрайни могат да бъдат вашите взаимоотношения и дали си струва да се борите за тях в критични ситуации.

1. Поведение в стресови ситуации

Понякога сме изправени пред непредвидена ситуация. Тя може да бъде свързана с нещо малко и незначително или голямо и важно събитие, което изисква незабавна реакция. И в двата случая е много важно вие и вашият партньор да се допълвате взаимно.

По този начин може да избегнете прибързаните действия и забавените реакции. Например, ако сте импулсивни и изнервени в стресови ситуации, спокойният и балансиран партньор ще да ви помогне за вземете правилното решение, вместо да направите неправилен избор под въздействието на емоциите.

2. Начин на мислене

Вие и вашият партньор сте възрастни хора, които имат свои собствени мнение, предпочитания и възгледи. Тези възгледи могат да бъдат сходни или напълно различни. Важно е да разберете, че мислите и чувствата на партньора ви не са идентични с вашите.

Никога не взимайте решения от името на двамата и не се правете, че лесно може да разчетете мислите на вашата половинка. Това не е правилно! Задаването на въпроси и получаването на отговори е ключът към здравословна и хармонична връзка.

3. Желания

Тази точка е продължение на предходната. Не очаквайте вашият партньор да започне да чете мисли. Бъдете искрени и честни с близките си и споделете чувствата и тревогите с тях.

Например, ако имате желание да прегърнете някого, кажете му го, вместо да чакате да отгатне какво искате. Но имайте предвид, че вие сте отговорни само за изразяване на вашата молба и желание. 

4. Лично пространство

Ако постоянно прекарвате времето си заедно, тогава всички обичайни дейности могат да се превърнат в рутинни, а вашият партньор да стане част от тази рутина. 

Насърчете взаимното развитие на хобита и намерете допирни точки в тях. Отделете 1-2 дни в седмицата, в които може да направите нещо необичайо и интересно заедно. Според учените, щастливите спомени, които създавате с вашия партньор, помагат за поддържане насилна връзка. 

5. Житейски планове

Вашите цели, желания и стремежи в живота не трябва да бъдат идентични. Въпреки това, би било чудесно, ако определението и разбирането за успех на партньора ви са сходни с вашите до известна степен.

Ако планирате да градите кариера, докато сте на 40 години, но вашата половинка мечтае за деца възможно най-скоро, тогава очевидно има голяма вероятност за появата на спорове в семейния живот. Ето защо е важно да обсъдите житейските приоритети колкото се може по-скоро.

6. Взаимоотношения с приятели

Приятелите са важна част от живота на всеки човек и отказването от тях означава загуба на нещо жизненоважно. Ето защо един любящ партньор винаги ще се отнася към приятелите ви с уважение, дори ако не ги харесва много.

Този вид поведение е индикатор за зрялост и грижа за любимия човек.

7. Взаимоотношения с роднини

Роднините вероятно са по-важна част от нашия живот, отколкото приятелите. Ето защо добрите взаимоотношения с партньора са ключът към добра връзка между двама ви.

Ако постоянно се карате с родителите на съпруга или съпругата си, това ще се превърне в причина за конфликт между вас и вашия партньор.

8. Здравословни конфликти

Говорейки за спорове, здравословните конфликти могат да бъдат част от здравословните взаимоотношения. Ако се срещате с някого и имате намерение никога да не се карате с него, вероятността първият дебат да приключи с разпадане на взаимоотношенията е голяма.

Вместо това се опитайте да откриете стратегиите, които помагат за разрешаването на конфликтите, и да ги обсъдите с вашия партньор.

9. Празнуване на успехите

Няма нищо по-лошо от това да живеете с човек, който подценява вашите постижения и изобщо не се интересува от успехите ви.

В хармонична и щастлива връзка партньорите се чувстват доволни от успехите и се вдъхновяват взаимно за постигане на нови цели.

10. Компромиси

Компромисите са много важни в една връзка. Ако не отстъпвате на вашия любим за дребни неща (и обратното), тогава може да имате много нездравословни конфликти и в резултат на това - разпадане на взаимоотношенията.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.escapenormal.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиИсторияНовини