Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно 11 неща, които трябва да знаете, преди да се качите на кантара

11 неща, които трябва да знаете, преди да се качите на кантара

11 неща, които трябва да знаете, преди да се качите на кантара - изображение

Когато се опитвате да отслабнете, да качите мускулна маса или да поддържате здравословно тегло, кантарът може да се окаже вашият най-голям враг. Непрестанното теглене, съпроводено с различни резултати, често води до разочарование, негативни чувства и отчаяние. Важно е да знаете, че кантарът е сложно устройство, което може да допусне много грешки. Освен това трябва да обърнете внимание и на други фактори. Те играят основна роля при колебанията в теглото. Представяме ви всички важни неща, които трябва да имате предвид, преди да се качите на кантара.

1. Време

За да проследите вашия напредък, е най-добре да се теглите по едно и също време всяка седмица (или всеки ден). Правете това сутрин след изпразване на пикочния мехур и преди закуска.

2. Дрехи

Винаги трябва да се качвате на кантара с едни и същи дрехи или без никакви такива. Текстилните изделия тежат и могат да окажат влияние върху крайния резултат. Сигурни сме, че нямате нужда от подобно допълнително разочарование.

3. Място

Поставете кантара на точно определено място, преди да се качите на него. Той трябва да бъде разположен върху твърда и равна повърхност. Не го поставяйте върху килима. Нестабилната повърхност може да доведе до неточно отчитане.

4. Неподвижна стойка

За да постигнете точни резултати, е важно да застанете неподвижно с тежест, разпределена равномерно върху двата крака. Имайте предвид, че някои видове кантари изискват да се качите върху тях боси.

5. Видове кантари

Вашето тегло зависи от вида на използвания кантар. Работният механизъм на един може да различава от този на друг. Също така има кантари, които показват телесния състав и процента на мазнините. За да избегнете объркване, е по-добре да се доверите само на един измервателен уред.

6. Метеорологични условия

 

Винаги трябва да взимате предвид времето навън. Има научни изследвания, които доказват, че ниските температури, голямото количество валежи и скоростта на вятъра са свързани със загубата на тегло. Може да свалите няколко килограма, но вероятно промяната няма да бъде трайна.

7. Солена храна

Когато се качите на кантара, трябва да си спомните дали вашето хранене предишния ден е било пълно с нитрати или не. Солта може да доведе до задържане на течности в организма и изкуствено увеличаване на теглото.

8. Хормонални проблеми

Ако сте жена, не забравяйте, че може да изпитате колебания в теглото заради хормонални проблеми. Овулацията и менструалният цикъл често водят до задържане на течности в организма. Това постоянно покачване и намаляване на килограмите няма нищо общо с реалните резултати.

9. Телесен състав

Един килограм мазнини тежи колкото един килограм мускули, но изглежда по съвсем различен начин. Мускулите заемат значително по-малко пространство. Ето защо е важно да знаете точния процент на телесни мазнини и да разберете, че ако тренирате усилено и качите няколко килограма, има вероятност и да сте отслабнали.

10. Теглене след упражнения

 

Ако сте имали тежка тренировка, съпроводена от обилно изпотяване, вашето тегло може да бъде по-ниско. Това не се дължи на свалените килограми, а на дехидратацията. Така че, има една причина да се качите на кантара след тренировка във фитнеса и тя е, за да следите загубата на течности.

11. Теглене след тежка вечер

Не си причинявайте това. Храните в ресторантите са пълни със сол, захар и мазнини, които могат да доведат до повишен обем в кръвта, задържане на течности в организма и покачване на теглото, ако се приемат в големи количества. Изчакайте ден-два, за да видите истинските резултати.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: boaforma.abril.com.br

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСпортАлт. медицинаДиетиХранене при...ЛайфстайлЗдравни съветиКалкулаториЛеченияСнимкиНовиниИзследванияРецептиФизиологияКлинични пътекиБотаникаПсихологияИсторияТестовеПроизводители