Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване 12 задължителни неща, които трябва да вземете с вас по време на почивка

12 задължителни неща, които трябва да вземете с вас по време на почивка

12 задължителни неща, които трябва да вземете с вас по време на почивка - изображение

Събирането на багаж за почивните дни е сериозно начинание: забравяте нещо и цялата ваканция може да се развали. Представяме ви списък на вещите, които определено бихте искали да вземете с вас по време на пътуване.

1. Чорапи в ръчния багаж.

Препоръчваме ви да вземете чифт чорапи с вас в самолета. Сега вече може да свалите обувките си, да се отпуснете и да оставите краката ви да си почиват.

2. Зарядно и батерия за телефон.

Вероятно вашият телефон ще изпълнява много функции, докато сте на почивка, като например да играе ролята на камера, компютър и навигатор, които да изхабят неговата батерия по-бързо от обикновено. Ето защо трябва да вземете с вас допълнително средство за захранване на мобилното устройство.

3. Пижама.

Хотелите в топлите страни обикновено не предлагат меки одеяла, а нощите могат да бъдат доста хладни. За да се спасите от този вид дискомфорт, вземете топла пижама с вас. По този начин може да спите добре, дори да се покриете само с чаршаф.

4. Фон дьо тен, който е един тон по-тъмен.

Жените, които не могат да излязат без грим, трябва да знаят, че тяхната любима основа може да изглежда прекалено бледа върху загоряла кожа. За да избегнете този ефект, вземете един тон по-тъмен фон дьо тен с вас.

5. Адаптер.

Има вероятност контактите в хотела да са несъвместими с вашите уреди и дори зареждането на телефона да се превърне в проблем. Разберете предварително какъв тип контакти се използват в страната от вашата дестинация и вземете специален адаптер с вас.

6. Дрехи, покриващи цялото тяло.

Дрехите с дълги ръкави могат да изглеждат непотребни в топлите страни, но това е често срещано погрешно схващане. Светлите ризи, поли и панталони гарантират, че няма да получите слънчево изгаряне.

7. Дъждобран.

За съжаление може да има неочаквани дъждовни дни във вашето пътуване. За да не стоите в хотела през целия ден, вземете с вас дъждобран, който да не заема много място.

8. Ментови бонбони.

Много пътници отбелязват, че промяната в храненето и дехидратацията често водят до появата на лош дъх, затова вземете с вас малко ментови бонбони.

9. Антисептичен гел или антибактериални кърпички.

Непознатите храни и аклиматизацията могат да отслабят организма и да увеличат риска от чревни инфекции. Пийте само бутилирана вода и яжте на сигурни места. И не забравяйте, редовно почиствайте ръцете си с антисептичен гел или антибактериални кърпички.

10. Бележник и химикал.

Опитните пътници носят аксесоари за писане с тях: понякога трябва да попълните документи (като например карта за пристигане) и това помага, ако имате собствен химикал. В случай, че не говорите езика на страната, в която се намирате, може да обясните с картинки.

11. Плик с херметическо затваряне.

Пликовете с херметическо затваряне са способни да защитят вашата храна и приспособления от пясък и влага. Освен това те са по-еластични и по-издръжливи от целофановите торбички и може да ги използвате повече от един път.

12. Празно пространство.

Обикновено взимаме сувенири и други покупки от нашите пътувания, затова бъдете готови и подгответе малко място за тях. Снабдете се компактна торбичка за дрехи, за да държите вещите, които няма да се поберат в куфара ви. Приятно пътуване!

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.firstteam.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиСпортИсторияАнкетиСоциални грижиЛеченияАлт. медицина