Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно 8 обезпокоителни признака, които подсказват, че е време да си починете

8 обезпокоителни признака, които подсказват, че е време да си починете

8 обезпокоителни признака, които подсказват, че е време да си починете - изображение

Повечето от нас започват да мечтаят за своята следваща почивка от първия ден, в който се завърнат на работа и това е добре. Работната дейност често води до стрес. Ние подсъзнателно се борим със стреса през цялото време. Въпреки това, съществуват физически признаци, които показват, че е време да си вземем почивка. Това са 8 от най-често срещаните.

1. Главоболие.


Вашето тяло може да ви подсказва, че имате нужда от почивка, ако усещате дискомфорт в областта на главата. Прекомерното натоварване по време на работа често причинява болка в главата, шията и очите. Освен това, високото ниво на стрес може да доведе до пристъп на мигрена.

2. Проблеми с храносмилането.


Когато мозъкът ви работи с всички сили в продължение на дълъг период от време, вашият храносмилателен тракт страда най-много. В действителност, той изпада в определен вид шок. Най-често срещаните последици от това състояние са синдром на дразнимото черво, което е свързано с фекални проблеми и болки в различни области на стомаха.

3. Чести настинки.


Стресът увеличава сърдечния ритъм, ускорявайки кръвообращението. Това, заедно с повишеното кръвно налягане, може да причини проблеми с имунитета и да доведе до честа поява на настинки.

4. Противоречиво телесно тегло.


Тежкият стрес често води до бързо наддаване на тегло. То бива причинено от повишените нивата на кортизол, хормон, отговорен за консумацията на голямо количество храна през кратък интервал от време. Натрупването на въглехидрати във вашата диета може да доведе до наднормено тегло.

5. Стомашни болки.


Вече споменахме, че храносмилателната система страда, когато се намирате под стрес и напрежение, затова стомашните болки и гаденето също могат да бъдат симптоми на липса на почивка.

6. Умора.


Ако изпитвате трудност да се събудите и често се борите да не попаднете в "капана" на съня, тогава трябва да знаете, че умората е признак на прекомерно натоварване.

7. Болка в гърдите.


Болката в гърдите, причинена от стрес, има предимно неврологичен характер. Ако изпитвате известен дискомфорт в тази област, опитайте се да се отпуснете. Все пак, не забравяйте, че стресът действително може да доведе до сърдечна недостатъчност, така че най-добре е да се консултирате с лекар, ако изпитвате съмнения относно проблеми със сърцето.

8. Намаляване на сексуалната активност.


Мозъкът престава да произвежда достатъчно химикали, отговорни за сексуалното желание, до такава степен, че човек може да загуби всякакво желание да прави любов. Ако вие или вашият партньор изпитвате подобен проблем, не забравяйте, че една добра почивка може да оправи нещата.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.entrepreneur.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиАнкетиПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиСпортЛюбопитноСоциални грижиНовиниЛечения