Начало Съвети Околна среда и бит За дома 13 иновативни съвета, които правят живота много по-лесен

13 иновативни съвета, които правят живота много по-лесен

13 иновативни съвета, които правят живота много по-лесен - изображение

Понякога всички се опитваме да намерим трикове за готвене, гримиране, шофиране и други в интернет. Но не съществува универсална колекция от такива, които се използват в различни сфери от нашия живот. Така че, ако искате да знаете, например, как да се насладите на кратка дрямка с помощта на система, използвана дори от самият Дали или да опитате топла храна, без да изгорите езика си, тогава тази статия е за вас. Това са няколко съвета за всички, които са готови да подобрят своя живот.

1. Дръжте предмет в ръката си, за да го използвате като аларма

Дръжте предмет, който издава силен шум при падане, за да не заспите, докато взимате кратка дрямка. Дали е използвал този метод като "сигнал" за събуждане. Той е държал връзка ключове над керамична чиния.

2. Поставете лъжица във фризера, за да не изгорите езика си

Този житейски трик е задължителен за онези, които винаги изгарят езика си по време на готвене. За да предотвратите това, просто поставете лъжица във фризера и я извадете, когато решите да опитате ястието. Няма да е нужно да чакате дълго време, докато храната в лъжицата се охлади.

3. Опитайте да "сварите" яйцата във фурната

Ако искате да сварите няколко яйца, не ги поставяйте в тенджерата с вода. Вместо това ги изпечете на фурна. Тази дейност отнема повече време (30 минути вместо 10), но придава по-кремообразна текстура на продуктите. Освен това улеснява тяхното белене.

4. Направете домашна пица с евтина тухлена фурна

Камъните за пица придават хрупкава коричка на тестените изделия. Използвайте два слоя от тези средства за печене или обикновени плочки, за да превърнете старата готварска печка в практична тухлена фурна. Камъните за пица помагат за равномерно разпределяне на топлината и придават златиста коричка на тестеното изделия.

5. Използвайте тортила, за да направите черупки тако

Ако искате да опитате нещо ново, използвайте този метод. Опаковайте тортилите във влажни кърпички или салфетки. Затоплете в микровълновата печка, за да премахнете излишната влага. Поставете върху гладка повърхност и напръскайте със спрей за гответе. Подредете тортилите върху скарата на фурната и печете в продължение на 7-10 минути до придобиване на златиста коричка.

6. Налейте кафе чрез леко повдигане на кафеварката

Може да използвате този съвет, за да направите вашата любима напитка по-вкусна от всякога. Просто подигнете кафеварката, докато разсипване кафето. Дори няколко сантиметра могат да променят ситуацията: когато напитката попадне в чашата, тя се обогатява с кислород, а нейният вкус става по-наситен.

7. Не носете портфейла в джобовете на дънките

Носенето на портфейл в задната част на дънките е нещо напълно нормално за мъжете (и за част от жените). Всеки знае, че тази дейност улеснява неговата кражба. Освен това оказва влияние върху здравето. Доказано е, че седенето върху портфейла не е добра идея, тъй като води до нараняване на долната част на гърба и тазовите нерви и дори притиска седалищния нерв.

8. Носете резервна дреха на парти

 

Всички знаем колко добре приключват партитата. За да избегнете неприятни последствия, вземете резервни дрехи с вас за всеки случай. Ако нямате нужда от преобличане, винаги може да носите ново облекло на следващата сутрин, за да отидете някъде, където да се чувствате свежи и чисти.

9. Отпушете носа чрез два начина

Първият начин е много лесен: просто трябва да притиснете точката, разположена над назалния мост. По този начин може да активирате костта в съответната зона и да насърчите експулсирането на секрети.

Вторият начин включва задържане на дъха: запушете носа, задръжте дъха и започнете да кимате с глава. Тези движения водят до натрупване на въглероден диоксид в мозъка и промиване на синусите заради липсата на кислород. След това опитайте да издухате носа, за да премахнете останалия секрет.

10. Използвайте замразена гъба като студен компрес

Ако се нараните, най-добре да приложите леден или студен компрес върху засегнатия участък. Но за съжаление, ледът понякога е прекалено "смразяващ" и започва да се топи твърде бързо - трудно може да намерите златната среда. За да направите това, предлагаме да замразите няколко кухненски гъби. Потопете във вода, поставете в торбичка и сложете във фризера. Сега вече имате страхотно средство за охлаждане, което няма да се стопи.

11. Приложете двуминутното правило

 

Това правило гласи, че не трябва да отлагате задачи, които отнемат по-малко от 2 минути дневно. Например, оправянето на леглото и миенето на съдове са дейности, които са лесни за изпълнение. Но не трябва да ги пропускате. В противен случай, те могат да се натрупат с течение на времето и да заместят важните задачи.

12. Станете "част от зоологическата градина"

Когато отидем в зоологическата градина, ние искаме животните да се приближат към нас. Но те не го правят, защото се страхуват. Опитайте с да носите дрехи в същия цвят като тези на работниците в зоопарка, за да изградите доверие в животните и да осигурите минимална дистанция.

13. Не покривайте краката, за да заспите по-лесно

Съществуват безброй съвети за това как да облекчите безсънието и да насърчите съня. Един от тях е много лесен: просто поставете левия или десния крак над завивките. Ниските температури допринасят за по-добър сън. Няма нужда да покривате цялото тяло с одеяло, освен ако не замръзвате. Дори може да спите на отворен прозорец, за да изпълните стаята със свеж въздух.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: egoeat.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитно