Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване 13 трика за пътуване, които всеки трябва да знае

13 трика за пътуване, които всеки трябва да знае

13 трика за пътуване, които всеки трябва да знае - изображение

Ваканцията е най-доброто време от годината. Единствено дългите часове могат да я съсипят, затова е необходимо да се настаните максимално удобно по време на пътуване. Представяме ви няколко жизненоважни трика, които могат да направят вашата ваканция незабравима.

1. Заредете телефона при извънреден случай.

Ако не може да намерите контакт и място, където да заредите вашия телефон, използвайте телевизорите на летищата, кафенетата или хотелите. Повечето от тях разполагат с USB жакове, разположени на задния панел.

2. Хранете се спокойно в колата.

Докато се храните в колата, е трудно да намерите място, където може да оставите вашите храни и напитки, за да предотвратите тяхното разливане. Поставете ги в пластмасов съд и проблемът е решен.

3. Опаковайте бижутата практично.

Без значение колко внимателно опаковаме нашите бижута, те все пак се заплитат. Има едно добро решение: поставете синджирчетата между два слоя стреч фолио или опаковъчна хартия и ги преместете в подходящ съд.

4. Използвайте органайзер за автомобилни седалки.

Този вид органайзер е много полезен за вашата кола. Той може да съхранява всички малки предмети, които обикновено се разпиляват върху задната седалка.

5. Заемете правилна позиция в колата.

 

Повечето инциденти се случват, когато всички пътници в колата спят, с изключение на водача. Предната седалка трябва да бъде поета от навигатора (известен още като DJ, барман, комик и асистент). Той никога не спи. Пътниците на задната седалка трябва да си починат добре, за да може да заменят водача и навигатора.

Подредете предметите в колата така, както e показано на изображението, за да постигнете максимален комфорт:

  1. Най-важните неща за шофьора (портфейл, чаши и други).
  2. Най-важните неща за всички (лекарства, документи и други). 
  3. Кошче за отпадъци. 
  4. Развлекателни неща и детски артикули. 
  5. Храна. 
  6. Чанти и якета. 
  7. Багаж.

6. Предотвратете загубата на багаж.

 

Преди да потеглите на път, поставете етикет с вашето име и телефонен номер върху куфара. Сложете още един етикет вътре в него. По този начин може да върнете вашия багаж, ако той поеме в друга посока.

7. Вземете разклонител с кабел.

Той може да бъде от полза на летището, кафенето или хотела. Освен това, е възможно да направите щастливи онези хора, които имат нужда да заредят своите устройства.

8. Поддържайте поставките за чаши чисти.

Поставете силиконови форми за мъфини в поставките за чаши. По този начин може да осигурите стабилност на съдовете и да поддържате колата чиста, дори да разлеете някоя напитка.

9. Опаковайте хубаво и здраво.

Направете вашия багаж по-компактен. Не взимайте големи бурканчета с крем или бутилки с шампоан. Това е особено важно за хората, които пътуват с ръчен багаж. Снабдете се с туристически бутилки или използвайте други малки съдове.

10. Вземете карабинери с вас.

Вземете нещо, което може да бъде използвано като закачалка в колата. Карабинерите, например, спестяват много място.

11. Намерете най-евтините бензиностанции.

 

Инсталирайте приложение, което показва най-евтините бензиностанции в околността. То може да се различава в отделните държава. Ето защо е препоръчително да намерите това приложение, от което имате нужда, предварително.

12. Създайте ваша собствена самолетна забава.

Много самолети и автобуси не разполагат с екрани върху гърба на седалките. За да си направите такъв, имате нужда от вашия смартфон. Поставете устройството в найлонова торбичка и го фиксирайте към гърба на седалката. Забавлявайте се, но не забравяйте да направите дупка за слушалките, за да не притеснявате останалите пътници.

13. Намерете безплатна вода.

 

Това е съвет за тези хора, които обичат да пестят пари. Водата на бензиностанциите и туристическите атракции е скъпа. Вземете празна бутилка с вас и я напълнете на следните места:

  • стая "майка и дете".
  • персоналът в много заведения може да ви даде безплатна вода. 
  • опитайте с да разберете предварително в кои държави може да пиете чиста чешмяна вода. (това е възможно в много страни от Западна Европа). В нововъзникващите държави е по-добре да купувате бутилирана вода. 

Също така може да вземете термос и чанта за чай или кафе с вас и да поискате топла вода от някое кафене. По този начин може да спестите малко пари.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.purewow.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиНовиниПсихологияСнимкиСпортЛюбопитноИсторияАлт. медицина