Начало Съвети Здрав дух Емоции 6 блестящи начина да надхитрите мозъка и тялото си, за да бъдете щастливи

6 блестящи начина да надхитрите мозъка и тялото си, за да бъдете щастливи

6 блестящи начина да надхитрите мозъка и тялото си, за да бъдете щастливи - изображение

Нашият мозък може да направи невероятни неща. Много от неговите способности остават загадка, но в днешно време учените научават все повече и повече тайни за неговото функциониране и дори са открили начини да му "изневерят". Тези методи работят толкова добре, че дори могат да бъдат много полезни в нашето ежедневие. Представяме ви няколко от тези хитри трикове.

1. Слушайте музика, за да стимулирате имунната система.


Изследванията показват, че музиката има способността да намали нивата на кортизол, хормон на стреса. Най-изненадващото е, че тя дори може да лекува. Нашето тяло е свързано с химическите реакции в мозъка. Например, когато слушаме любимата музика, нивото на стрес намалява и следователно тялото ни произвежда повече антитела за борба с болестите.

2. Усмихнете се, за да се развеселите.


Публична тайна е, че понякога изражението на лицето влияе пряко върху настроението, но не и обратното. Например, отивате на разходка, чувствате се напълно щастливи и изведнъж слънцето свети в очите ви и вие започвате да се мръщите, като заедно с това вашето настроение мигновено пада. Освен това може да действа по друг начин. Ако не сте в добро настроение, се опитайте да задържите молив със зъби. Той ще активира мускулите, които използвате, докато се усмихвате и по този начин ще надхитри мозъка.

3. Намалете болката с помощта на бинокъл.


Учените в Оксфордския университет експериментално доказват, че чувството на болка може да бъде намалено, ако се вгледате в засегнатата част от тялото с помощта на обърнат бинокъл. По този начин размерът на щетите става по-малък и следователно вашата болка автоматично намалява.

4. Жестикулирайте, за да запаметите.


Психолози от Манчестърския университет твърдят, че една активна жестикулация може да помогне за запомняне и възпроизвеждане на информацията много по-добре. Доста често жестът се отнася до това, което човек говори в момента. Разбира се, тези прилики са доста относителни, но въпреки това работят.

5. Възприемете звуците по различен начин.


Митът за дясното и лявото мозъчно полукълбо е развенчан отдавна. Въпреки това, тази теория обяснява как тълкуваме звуците. Нашето дясно ухо възприема речта по-добре, докато лявото ухо е по-чувствително към музиката и тона на гласа. Затова обърнете дясната си страна към говорителя, за да чуете речта по-добре и лявата към източника на звук, за да се насладите на мелодията пълноценно.

6. Създайте дворец на паметта.


Това е друг начин за по-добро запомняне на информацията. Трябва да създадете образ във всяко кътче от главата си, където да съхранявате различни неща, свързани с вас самите. Номерът е вашия мозък да се концентрира не върху думата, а върху дадено ярко изображение, свързано с нея. Това изображение ще бъде по-лесно за разпознаване, отколкото факти или номера.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.spiked-online.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижи