Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно 6 чудесни причини да се събуждате в 6 часа сутринта

6 чудесни причини да се събуждате в 6 часа сутринта

6 чудесни причини да се събуждате в 6 часа сутринта  - изображение

Хората често свързват ранобудниците с успехи в живота. Блогърът Егоса Айхи се събужда в 6 часа в продължение на две години и твърди, че това е променило неговия живот. Представяме ви 6 причини, които, според Егоса, трябва да ви мотивират да се събудите по-рано. Може би скоро ще успеем да се превърнем в ранни птици - може само да мечтаем.

1. Ще имате време за себе си.
Много хора не постигат целите си, защото не могат да се съсредоточат. Те лесно се разсейват , ако не започнат да мислят за това, което трябва да направят спешно. Добре известно е, че нашият мозък работи по-ефикасно през първата половина от деня. Използвайте това време, за да държите живота си под контрол и не оставяйте емоциите да ви завладеят.

2. Имате повече време да планирате деня си.
Ранобудниците имат възможност да планират своя ден, преди да отидат на работа. Колкото по-рано изготвят план, толкова по-ефективно и по-продуктивно ще прекарат своето време. Непродуктивно е да планирате следващия ден от вечерта. Още повече, ако се чувствате уморени и мислите само за почивка.

3. Сутрините са идеалното време за самоусъвършенстване.
Кой казва, че трябва да ходите в офиса веднага, след като се събудите? Много хора се оплакват, че не разполагат с достатъчно време за семейство, забавление или тренировки. Ако се събудите в 6 сутринта, ще имате няколко часа на разположение, за да стигнете до фитнеса, преди началото на работния ден. Сутрешните тренировки насищат тялото с ендорфини. Това са хормони, които се отделят по време на физическа активност, предоставяйки чувство за радост и еуфория. Ендорфините, които получавате сутрин, обикновено са достатъчни, за да ви накарат да бъдете весели и енергични през останалата част от деня.

4. Ще започнете да закусвате.
През живота си често чуваме, че закуската е най-важното хранене за деня. Ако се събудите няколко часа, преди да отидете на работа, няма да я пропуснете. Едно проучване, проведено от училище по обществено здраве „Джон Хопкинс Блумбърг“, установява, че навикът да закусваме обилно има изключително важно значение за нашето здраве. Точно както колата се нуждае от газ, за да се задвижи, тялото ни има нужда от храна, за да функционира правилно, особено сутрин.

5. Успешните хора вече го правят!
Списание Ню Йорк публикува статия за Джак Дорси, основател на Twitter, която гласи, че той започва деня си в 5:30. Дорси използва времето, преди да отиде на работа, за медитация и пробег на 10 км. Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple, отговаря на писмата на своите партньори в 4:30 часа всяка сутрин. Ричард Брансън, основател на Virgin Group, също обича да става рано. В интервю за Business Insider, той казва, че се събужда в 5:45 часа сутринта и започва да работи. Първо сяда на компютъра, след което закусва.

6. Винаги ще бъдете една стъпка преди останалите.
Проучвания установяват, че ранното събуждане може да ви помогне да разгърнете своя творчески потенциал. Нещо повече, то развива вашата увереност. Вие започвате да работите, докато вашите конкуренти все още спят. Учите се да разрешавате най-неприятните въпроси преди 8 часа. Този навик ви позволява да прекарате деня си с енергия и чувство на изпълнен дълг. Решаването на проблемите рано сутрин намалява нивата на стрес и тревожност. Освен това, ако се научите да ставате два часа и половина по-рано от обикновено, може да се сдобиете със 150 допълнителни минути на ден, което са 17 часа и половина на седмица, над 70 часа месечно и 840 часа годишно. Изборът е ваш.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.wikihow.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСпортЛайфстайлЛюбопитно