Начало Съвети Здрав дух Общуване 8 "лоши" неща, които в действителност укрепват връзката

8 "лоши" неща, които в действителност укрепват връзката

8 "лоши" неща, които в действителност укрепват връзката - изображение

Има прекалено много стереотипи, заседнали в нашето съзнание, за "правилната" връзка между двама души. Поради тази причина искаме да представим "лошите" взаимодействия, които в действителност са добри за вашите взаимоотношения.

1. Конфликти.

Когато в една връзка има конфликти, то в нея няма доверие. Ако запазите чувствата за себе си, вие не може да промените нищо. Аргументите помагат да изгоните гнева и да споделите с вашия партньор какво не харесвате. По този начин може да откриете слабите места на другия и да започнете да се разбирате по-добре.

  • Важно е да спазвате психологическите правила за аргумент. Това означава да уважавате вашия партньор. Трябва да разберете, че конфликтът е локален и ограничен, докато връзката ви е ценна. Не говорете за вашия партньор, а за себе си (Например, не казвайте "Толкова си безотговорен!", а "Разочарована съм.")

2. Флиртове.

Флиртуването с други хора помага за поддържане на сексуалното привличане. По време на флирт ние се чувстваме безгрижни и привлекателни. Това повишава нашето настроение и самочувствие. Важно е да внесете положителна енергия във вашите взаимоотношения.

  • Как да разберете дали сте преминали границата? Психолозите препоръчват следното: ако мислите, че думите, които казвате или нещата, които правите, нараняват вашия партньор, то вие преминават границата на допустимото. Ако, обаче, се държите по подобен начин в негово присъствие, то тогава всичко е наред.

3. Здравословен егоизъм.

За да поддържате здравословна връзка, е важно да се грижите за себе си и да бъдете здраво стъпили на земята (и да уважавате същите желания на вашия партньор). Поставете ограничения (какво да толерирате и какво не) и създайте ваше собствено пространство с интереси и хобита извън връзката.

  • В противен случай, натрупването на излишни нападки и недоволство е неизбежно. Вие може да попаднете в ситуация, в която да ви е трудно да живеете заедно.

4. Преживяване на трудностите.

Всяка отделна двойка преминава през кризи рано или късно. Те са описани в много от учебниците по класическа психология. Ето защо е важно да се научим да преживяваме трудности, конфликти, недоволство и чакане, а не да тръшнем вратата или да се сгромолясаме при най-малкия признак за затруднение.

5. Съгласие за спазване на определена дистанция.

Ако сте заедно винаги и навсякъде, тогава вашата връзка определено ще стане по-малко страстна и дори скучна. Двете отделни "аз" се превръщат във всеобхватното "ние", за да ви накарат да възприемете партньора си като вас самите и да оставите връзката си лишена от интриги и интерес.

  • Всички семейни психолози препоръчват на двойките да си взимат почивка един от друг. Раздялата, дори временна, винаги е последвана от щастливо събиране. Спомнете си, че има свобода "от" и след това има свобода "за", а това са две съвсем различни неща.

6. Не споделяйте всичко.

Споделянето на цялата истина може да се окаже глупаво решение. В противен случай няма да запазим работата си, да имаме приятели или да изградим здравословни взаимоотношения: "Майка ми мисли, че не разбираш от нищо." и "Надебеляла си след бременността." Това не са думи, които трябва да казвате на вашата половинка. Ако цените партньора си, тогава подбирайте правилно думите си. Някои неща не трябва да бъдат споменавани изобщо.

7. Стъпете здраво на земята.

Сбогуваме се с нашите хобита и приятели или се приспособяваме към интересите на нашия партньор, за да изградим хармонична връзка. В резултат на това ние сме тези, които отхвърлят своята индивидуалност и трупат лоши чувства и емоции, които могат да се появят при следващ конфликт.

  • Всяка саможертва е вид емоционално избухване, което отразява взаимоотношенията: когато един човек се жертва, той очаква неговия партньор да направи същото.

8. Прекомерно обгрижване на партньора.

Да сте изцяло отдадени на вашия партньор, да познавате неговите желания, да сте любвеобилни - с други думи да бъдете добър родител въобще не е опция. Това води до:

  • Раздразнение. Жените се нуждаят от мъж, а не баща, а силният пол от равен партньор, а не скучна майка.
  • Угасяне на искрите. Ако покажете родителска любов и загриженост, подсъзнателно може да бъдете възприемани като родител.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.au.be.yahoo.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИнтервютаНаправления в медицинатаИсторияНовини