Начало Съвети Здраво тяло За детето 8 метода, чрез които да се справим с най-честите капризи на децата (2 част)

8 метода, чрез които да се справим с най-честите капризи на децата (2 част)

8 метода, чрез които да се справим с най-честите капризи на децата (2 част) - изображение

Често във възпитанието на децата родителите допускат различни грешки, поради факта, че не знаят как точно да реагират в различните ситуации. Представяме ви 8 от тези напрегнати моменти, с които са се сблъсквали много майки и бащи. Те ще ви помогнат да изградите силна връзка с вашите деца, като ги възпитате на едно добро поведение. Ето ги и тях.

Пример 2: Ядосва се безпричинно.

Ангел (на 2 години) е в магазин и вижда играчка, която му харесва. Когато майка му казва, че няма да я купи, той започва да вика, да плаче и да се сърди.

Неадекватна реакция:

Майката е толкова засрамена от поведението на сина си, че в крайна сметка решава да му купи играчката, за да спре яда му.

Адекватна реакция:

Най-важното в случая е да запазите спокойствие и да не се влияете от това, което другите хора мислят. Някои деца се успокояват, когато ги прегърнат силно. Друг вариант е да застанете на 1 място, държейки ръцете на сина си, и да го погледнете в очите. Обяснете му защо поведението му е неправилно и след това завършете пазаруването си, дори и да продължава да плаче. Това, което не трябва да правите е да му купувате играчката, защото по този начин ще свикне да му се угажда.

<<< Към първа част                                        Към трета част >>>

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноПсихологияНовиниОрганизацииСнимкиСоциални грижиМедицински изследванияИнтервютаОбразованиеАнкетиВидеоНормативни актовеСпортХранене при...РецептиИсторияАлтернативна медицинаСпециалистиЗаведенияКлинични пътекиЛеченияБотаника