Начало Съвети Здраво тяло За детето 8 неща, на които всеки баща трябва да научи своя син

8 неща, на които всеки баща трябва да научи своя син

8 неща, на които всеки баща трябва да научи своя син - изображение

Въпреки че някои си мислят, че майките играят най-важната роля във възпитанието на децата, има неща, които бащите със сигурност правят по-добре. Особено когато става въпрос за техните синове. Просто си помислете: първо, детето е под ръководството на учителите от детските градини, след това то постъпва в училище, където жените съставляват 90% от преподавателите. Момчето постоянно е в компанията на жени и на него му липсва мъжко възпитание. Ето защо искаме да ви представим 8 неща, които един баща може да даде на своя син.

1. Обяснете колко е важно да знае как да печели и как да губи.

Освен приятелите, кой е най-добрият спътник на детето в различни състезания и игри? Таткото, разбира се. Това е добра подготовка за развитието на мъжки качества. Чрез тези игри детето може да усети вкуса на победата и да осъзнае колко много усилия са му нужни, за да я постигне. А за бащата подобни игри представляват чудесна възможност за информиране на сина, че пораженията са неизбежни. Ако детето падне, просто трябва да се изправи и да продължи и да разбере, че в провала няма нищо срамно.

2. Научете го на правилно отношение към жените.
Майката може да каже на своя син как да се държи с една жена, но само бащата е в състояние да покаже всичко това чрез собствен пример. Ще бъде чудесно, ако момчето учи от него всякакви важни неща за жените. Не от приятели, не от интернет, а от бащата - ако е възможно. Вземете сина си с вас и купете цветя за неговата майка. Отидете до магазина и говорете любезно с касиерката, така че сина ви да не се колебае да комуникира с непознати жени. Това е.

3. Проведете мъжки разговор за любовта.
Тази точка е продължение на предходната. Нека сина ви научи за това красиво чувство от разговорите му с вас, когато дойде времето. За един тийнейджър може да бъде ценен дар, ако неговия баща разкаже за първата си любов или първата среща и че не трябва да бърза, защото трябва да намери правилното момиче, което да запали искрата в душата му. Такива разговори са изключително полезни да укрепване на взаимното доверие.

4. Научете го как да се противопоставя.

Бащата е единственият човек, който може да научи своя син как да бъде категоричен и непреклонен, да защитава себе си и да различава кое е правилно и кое не. Момчето трябва да знае, кога си струва да се влиза в спор и кога е разумно да не обръща внимание на провокациите и спокойно да напусне. Бащата може да обясни на сина си и да представи с нагледен пример, че добротата не е слабост.

5. Помогнете му да изгради собствени възгледи за света.
Вие дори не трябва да правите нещо специално. Просто бъдете там от време на време и просто говорете с него. Детето трябва да разбере, че има не само една майка с нейните изисквания и очаквания, но и друг човек с различен подход. Разбира се, когато става въпрос за възпитание, родителите трябва да са на една и съща страна. Но по отношение на възгледите за света, тяхната философия може да се различава. И това е абсолютно нормално. С помощта на бащата детето вижда, че има няколко гледни точки за едно и също явление, което го учи да анализира и формира свой собствен възглед за нещата.

6. Обогатете опита на детето с нови усещания.

Всичко започва, когато е още бебе. Но дори и на 6-месечна възраст, той може да усети разликата между женска и мъжка проява на обич. За разлика от майките, които обгрижват, бащите предпочитат активни игри с "мъжки характер" като хвърляне и улавяне. Майките обикновено гледат на всичко това с тих ужас, но детето получава изобилие от визуални, слухови и тактилни усещания и нови преживявания за своето собствено пространствено положение.

7. Научете го на мъжки трикове.
Мъжете правят такива неща, които изглеждат магично за повечето жени като например, палене на огън, забиване на пирони или ремонтиране на коли. Дори вашето дете да бъде 100% "градско", няма съмнение, че способността му да запали огън може да му бъде от полза в бъдеще - поне за приготвяне на грил. Във всяка една компания описаните по-горе умения автоматично добавят 100 точки към репутацията на сина ви.

8. Помогнете му да овладее домакинските задачи. 

Разбира се, говорим за връзването на вратовръзка, бръсненето и гладенето на ризи. Въпреки че интернет разполага с отговор на всеки един въпрос, не може да отречете, че тези неща е най-добре да се научат от бащата. И само той може да покаже на своя син, че мъжете също могат да готвят. Е, поне да не умрат от глад.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.crecerfeliz.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноОрганизацииСоциални грижиНовиниСнимкиНормативни актовеИнтервютаОбразованиеАнкети