Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
Козето мляко е с по-ниско съдържание на лактоза и поради тази причина е подходяща за консумация храна (дори и за хората с лактозна непоносимост). Ето защо козето масло се усвоява по-лесно от кравето, а в допълнение съдържа повече витамини от него. То е по-богато на витамините C, B6 и А. Освен това е с по-високо съдържание на калий, фосфор и омега - 3 мазнини.
Бонусът е, че козето масло се разтапя по-бързо, което означава, че е най–подходящо за добавяне към хрупкава препечена филийка. Освен, че предоставя много здравословни ползи, то притежава лека текстура, прекрасен вкус и аромат.
Допълнителен съвет: Ако включите козе мляко в менюто си, може да облекчите гастрит, киселини и язва. Научете повече.
Източник: www.stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
НАН 3 КОМФОРТИС 12+ месеца 800 г НЕСТЛЕ
НЕВРАКСИЛ капсули * 30
НАН - 1 КОМФОРТИС 0+ месеца 800 г НЕСТЛЕ
ХИП 1 БИО КОЗЕ ПРЕХОДНО МЛЯКО 400 г
ПРОСТАГАРД капсули * 50 НАТУРФАРМА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Природосъобразен начин на живот
- Великденски курабии с масло
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Кърмене и лактозна непоносимост
- Вредна ли е лактозата?
- Хлебен пудинг
- Лимонови масленки с пудра захар
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
Коментари към Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи