Ако храните са с ниско съдържание на вода, можем да ги съхраняваме за по-дълго
За да предотвратим развалянето на хранителните продукти, освен че трябва да ги консумираме навреме, е необходимо и да знаем основните правила за тяхното съхранение. Все пак има такива, които позволяват да ги оставим за по-дълго време в хладилника или кухненския шкаф. За продължително съхраняване са подходящи всички хранителни продукти с ниско водно съдържание, в които нямат възможност да се развиват микроорганизми. Това се отнася и за херметически затворените консерви, някои пушени храни, плодове и зеленчуци с твърда обвивка, като ябълки, дюли, картофи, целина и др. Подправки и сушени плодове можем да съхраняваме за дълго на сухо и проветриво място при температура от 15-20 ºC.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 10 хранителни продукта, които нямат срок на годност
- Научете срока на годност на някои от най-употребяваните сосове
- Сложете щипка сол в млякото, за да удължите срока му на годност
- Гръдните импланти имат срок на годност
- Колко време е годна за консумация храната, след като бъде разопакована?
- Голяма част от потребителите разбират погрешно етикетите за годност върху хранителните продукти
- Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му
Коментари към Ако храните са с ниско съдържание на вода, можем да ги съхраняваме за по-дълго