Гответе здравословно и икономично в тенджера под налягане

Приготвянето на храната в тенджера под налягане е здравословно и ни гарантира бързина, която е особено необходима в забързаното ни ежедневие. Процесът в случаят представлява варене, което безспорно е по-полезно от печенето на скара или пърженето в мазнина. Към предимствата на готвенето в тенджера под налягане се отнасят:
- съкращаване на времето поради по-високата температура в съда. Времетраенето на варенето се смята от момента, в който от предпазния вентил започва да излиза пара;
- използване на минимално количество вода;
- минимален разход на енергия, поради това, че съдът остава затворен по време на целия процес на готвене.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24 см BERLINGER HAUS BH6123
ТЕНДЖЕРА С КАПАК 28 СМ BERLINGER HAUS BH1258N
ПЛИТКА ТЕНДЖЕРА С КАПАК 28 см BERLINGER HAUS BH7090
ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24 см BERLINGER HAUS MONACO COLLECTION BH7087
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да белим пресните картофи, без да ни потъмняват ръцете?
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- Направете си смес за сандвичи с масло по 3 начина
- Горещите минерални извори като средство за приготвяне на храна в древността
- Как да приготвите течен шафран?
- Направете си естествени незалепващи форми за мъфини от яйчни черупки
- Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
Коментари към Гответе здравословно и икономично в тенджера под налягане