Измивайте зеленчуците в солена вода, за да запазите полезните им свойства
Листните зеленчуци - салати, марули, спанак, лобода и др. се киснат за около десетина минути в подсолена студена вода. Така се отстраняват песъчинки, червейчета, охлювчета и др. Полепналата по тях пръст пада по-лесно, а солената вода намалява загубата на полезните им свойства. След това зеленчуците се измиват обилно на течаща студена вода. Всички зеленчуци се мият ненарязани. След измиването им не бива да се киснат във вода, за да не се разтворят хранителните им вещества. След като измиете листните салати, трябва бързо да ги изцедите от водата, за да попият по-добре от дресинга.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОНЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ЕКО БАЛАНС ВИТАМИНИ 39 ПЛОДОВЕ / ЗЕЛЕНЧУЦИ таблетки * 60
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Лечение на косопад след раждане
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- История на витамините
- ЗАЩО Е ПОЛЕЗНО ДА ПЛАЧЕМ
- Безконтролният прием на витамини води до отравяне (хипервитаминоза) и смърт
- Йогата се препоръчва на хора, страдащи от артрит
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
Коментари към Измивайте зеленчуците в солена вода, за да запазите полезните им свойства