Измивайте зеленчуците в солена вода, за да запазите полезните им свойства

Листните зеленчуци - салати, марули, спанак, лобода и др. се киснат за около десетина минути в подсолена студена вода. Така се отстраняват песъчинки, червейчета, охлювчета и др. Полепналата по тях пръст пада по-лесно, а солената вода намалява загубата на полезните им свойства. След това зеленчуците се измиват обилно на течаща студена вода. Всички зеленчуци се мият ненарязани. След измиването им не бива да се киснат във вода, за да не се разтворят хранителните им вещества. След като измиете листните салати, трябва бързо да ги изцедите от водата, за да попият по-добре от дресинга.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
АМИКС ЛАЙФС ВИТАЛИТИ АКТИВ таблетки * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Как да си набавим витамини по естествен път
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- Витамини по време на кърмене и техните естествени източници
Коментари към Измивайте зеленчуците в солена вода, за да запазите полезните им свойства