Измивайте зеленчуците в солена вода, за да запазите полезните им свойства
Листните зеленчуци - салати, марули, спанак, лобода и др. се киснат за около десетина минути в подсолена студена вода. Така се отстраняват песъчинки, червейчета, охлювчета и др. Полепналата по тях пръст пада по-лесно, а солената вода намалява загубата на полезните им свойства. След това зеленчуците се измиват обилно на течаща студена вода. Всички зеленчуци се мият ненарязани. След измиването им не бива да се киснат във вода, за да не се разтворят хранителните им вещества. След като измиете листните салати, трябва бързо да ги изцедите от водата, за да попият по-добре от дресинга.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ИЗБЕЛВАЩА ПАСТА ЗА ЗЪБИ ОПАЛЕСЦЕНС СЕНЗИТИВ РЕЛИЙФ 100 мл
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
АМИКС ЛАЙФС ВИТАЛИТИ АКТИВ таблетки * 60
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Инозитол (витамин В8)
- Дневна необходимост от основните витамини според възрастта
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Лечение на косопад след раждане
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- E252 Калиев нитрат
Коментари към Измивайте зеленчуците в солена вода, за да запазите полезните им свойства