Как да приготвите течен шафран?
Шафранът произхожда от Близкия изток, където използват екзотичната подправка за приготвяне на много ястия. Най - често с нея се овкусяват и оцветяват ястия с ориз. Някои от рецептите изискват течен шафран, но за целта не е достатъчно просто да накиснете цветовете от шафрановия минзухар във вода. Вижте как да приготвите течен шафран, за да се възползвате максимално от полезните свойства на растението.
Необходими продукти:
- 1 щипка шафран
- 1 малка щипка захар или сол
- 2 супени лъжици гореща (не кипяща) вода
Начин на приготвяне: Изсипете шафрана и захарта/солта в хаванче и ги стрийте докато получите фин прах. Изсипете сместа в малка купа, добавете гореща вода и я оставете да се накисва за 15-20 минути.
Използвайте изискваното в рецептата количество. Останалото може да съхранявате в хладилник за не повече от 2-3 дни.
Източник: linsfood.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КРЪГЛА ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ С ДЪРВЕНА ПОДЛОЖКА Ф 17.5 х 3 см
ЗОЯ БИО ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА на прах 60 г
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
ЗОЯ БИО КУРКУМА на прах 60 г
ОЛ НУТРИШЪН КОКОСОВО МАСЛО 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Шафран, Шафранов минзухар
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Пържен патладжан и печен патладжан - как да ги приготвим здравословно и лесно?
- Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви
Коментари към Как да приготвите течен шафран?