Как да приготвите течен шафран?

Шафранът произхожда от Близкия изток, където използват екзотичната подправка за приготвяне на много ястия. Най - често с нея се овкусяват и оцветяват ястия с ориз. Някои от рецептите изискват течен шафран, но за целта не е достатъчно просто да накиснете цветовете от шафрановия минзухар във вода. Вижте как да приготвите течен шафран, за да се възползвате максимално от полезните свойства на растението.

Необходими продукти:
- 1 щипка шафран
- 1 малка щипка захар или сол
- 2 супени лъжици гореща (не кипяща) вода
Начин на приготвяне: Изсипете шафрана и захарта/солта в хаванче и ги стрийте докато получите фин прах. Изсипете сместа в малка купа, добавете гореща вода и я оставете да се накисва за 15-20 минути.
Използвайте изискваното в рецептата количество. Останалото може да съхранявате в хладилник за не повече от 2-3 дни.
Източник: linsfood.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ИТАЛИАНСКИ БИЛКИ 250 мл
КУХНЕНСКИ РОБОТ STARLYF ROTOCHEF 8 В 1
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- С оцет ще направите месото много по-крехко и ще го размразите лесно
- Премахнете миризмата на риба от дома си с оцет, лимон или канела
- Шафранът възстановява нормалното зрение
- Шафранът пази черния дроб от рак
- Шафран, Шафранов минзухар
- Историята на шафрана като лечебно средство - от древността до наши дни
- Направете хляба мек и ароматен за 2 минути над котлона
Коментари към Как да приготвите течен шафран?