Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да приготвите течен шафран?

Как да приготвите течен шафран?

Как да приготвите течен шафран? - изображение
Шафранът произхожда от Близкия изток, където използват екзотичната подправка за приготвяне на много ястия. Най - често с нея се овкусяват и оцветяват ястия с ориз. Някои от рецептите изискват течен шафран, но за целта не е достатъчно просто да накиснете цветовете от шафрановия минзухар във вода. Вижте как да приготвите течен шафран, за да се възползвате максимално от полезните свойства на растението. 
 
Необходими продукти: 
  • 1 щипка шафран
  • 1 малка щипка захар или сол
  • 2 супени лъжици гореща (не кипяща) вода 
 
Начин на приготвяне: Изсипете шафрана и захарта/солта в хаванче и ги стрийте докато получите фин прах. Изсипете сместа в малка купа, добавете гореща вода и я оставете да се накисва за 15-20 минути.
Използвайте изискваното в рецептата количество. Останалото може да съхранявате в хладилник за не повече  от 2-3 дни.
 
Източник: linsfood.com
По статията работи:  Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияРецептиЛайфстайлБотаникаСнимкиИнтервютаПроизводители