Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как трябва да се храните в ресторант, за да демонстрирате перфектни маниери

Как трябва да се храните в ресторант, за да демонстрирате перфектни маниери

Как трябва да се храните в ресторант, за да демонстрирате перфектни маниери - изображение

В днешни дни е трудно да се впечатлим от чуждестранната кухня. Японски, италиански, грузински - може да се запознаете с някои от тях в ресторантите на вашия град. Въпреки всичко, ако вниманието ви е насочено към това да не се цапате, вероятно няма да се насладите на храната. Представяме ви списък с инструкции, които могат да ви помогнат да "се справите" с популярните ястия и да изглеждате достойно във всеки ресторант.

1. Соев сос

Не пълнете купата до горе със соев сос. Японците препоръчват да налеете малко количество от него и при необходимост да добавяте още от този продукт.

2. Джинджифил

Някои хора обичат да слагат парчета джинджифил в сушито. Всъщност, полезният корен трябва да се консумира между храненията. Джинджифилът помага за освежаване на устната кухина и подобрява вкуса на предходното ястие.

3. Уасаби

Феновете на пикантната кухня са склонни да добавят голямо количество уасаби към своето суши. В този случай деликатният вкус на азиатското ястие се губи. Изсипете малко количество уасаби в соевия сос. Или нанесете тънък слой от него върху сушито.

4. Сашими

Вземете парче сашими с пръчици (японската храна трябва да се яде или с дървени пръчици, или с ръце, но не и с вилица). Топнете единия край на рибата в соев сос. Не потапяйте цялото парче в него и не отхапвайте част от него. То трябва да се консумира цяло.

5. Суши

Завъртете сушито с дървените пръчици. Хванете го, така че единият край да докосва ориза, а другият - рибата. Потопете част от сушито в соев сос. Избягвайте да допирате ориза до него. Според японците, по този начин може да се насладите на истинския вкус на ястието.

6. Суши с водорасли

Вземете сушито с пръчици или с ръце, но не и с вилица. Потопете единия край в соев сос. Не поставяйте цялото парче в купичката и не го овкусявайте от двете страни.

7. Паста

Завъртете няколко нишки спагети около вилицата (не повече от три, защото могат да увиснат от устата ви). Използвайте лъжица или ръба на чинията, за да направите това.

8. Аджарски хачапури

Не всеки знае как да яде това ястие, без да изцапа ръцете и лицето си с него. Отчупете малки парчета от "лодката" и ги потопете в соса. Когато остане само централната част от хачапурито, я навийте и я консумирайте.

9. Бургер

Много често вътрешността на бургера се разсипва, цапайки вашите ръце и дрехи. За да предотвратите това, разрежете питката на две равни части. По този начин може да ви бъде по-лесно да я държите в ръце. Сега пълнежът няма къде да избяга.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.buzzfeed.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНормативни актовеПсихологияРецепти