Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Никога не правете тези 7 неща, след като се събудите

Никога не правете тези 7 неща, след като се събудите

Никога не правете тези 7 неща, след като се събудите - изображение

Началото на деня определя останалата част от него. Ако вие започвате сутрините си без енергия и дните ви са непродуктивни, тогава вероятно допускане една от тези често срещани 7 грешки. Вижте кои са те и как да ги избегнете, според The Independent journal.

1. Не спирайте алармата, за да спите повече.

Специалистите в областта на съня твърдят, че "прекомерната употреба" на будилници не е особено добра идея. Истината е, че всеки път, когато изключим алармата и отново заспим, попадаме в цикъла на съня, който трудно може да приключим. Така че, след като се събудите, вие ще се чувствате много по-уморени и по-мързеливи.

2. Не стойте свити в леглото.
След като се събудите, протегнете ръцете и краката си, докато сте още в леглото. Колкото повече се разтягате, толкова по-уверени и по-щастливи ще бъдете през деня. Тези, които се събуждат свити като котка, са склонни да бъдат много по-стресирани и по-сънливи.

3. Никога не проверявайте електронната си поща, след като се събудите.

Проверката на електронната поща, непосредствено след събуждане, може да отвлече вниманието ви от важните неща, които трябва да направите. Съсредоточете се върху продуктивни действия, вместо безсмислено превъртане на пощенската кутия.

4. Не оставяйте леглото си неоправено.
Макар и да звучи странно, оправянето на леглото рано сутрин е свързано с увеличаване на производителността в останалата част от деня. В допълнение, този важен навик е първата стъпка към пътя за постигане на други добри навици.

5. Избягвайте да пиете кафе.

Ако вие сте един от тези хора, които пият чаша кафе сутрин, за да се събудят, е време да преразгледате този навик. В периода между 8 и 9 часа, тялото ни произвежда много повече от енергийно-регулиращия хормон, познат още като кортизол. Ако приемате кафе преди 9:30 часа, тялото ви ще намали производството на кортизол и вие ще имате много по-малко енергия.

6. Не се събуждайте в тъмното.
Вътрешният часовник на нашето тяло е чувствително към светлина и тъмнина. Ако се събудите при слабо осветление, мозъкът ви може да се обърка и да предизвика сънливост. Вдигнете завесите и ако навън е още тъмно, просто включете силна светлина.

7. Забравете старите навици.
Според учените, вашата воля е ограничена и ако вие я хабите, за да правите малки неща, с цел удължаване на сутрините, ще имате много по-малко енергия през деня. Съсредоточете се върху приготовленията и създайте рутина, която да ви позволи да се движите в "автоматичен режим" сутрин и пазете вашите запаси с воля за останалата част от деня.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.dailycapital.pk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСпортПсихологияФизиологияХранене при...СнимкиАлтернативна медицинаНовиниЛеченияДиетиМедицински изследванияИсторияБотаникаРецепти