Начало Съвети Здрав дух Общуване Никога не пренебрегвайте тези 6 правила за етикет

Никога не пренебрегвайте тези 6 правила за етикет

Никога не пренебрегвайте тези 6 правила за етикет - изображение

Има много правила за етикет, които могат да бъдат пренебрегнати, но тези определено не са от тях. Най-любопитното е, че много малко хора знаят за тяхното съществуване. Представяме ви 6 правила за етикет, които могат да ви помогнат да избегнете всеки вид грешка.

1. Не позволявайте на жената да влезе първа в асансьора

Ако мислите, че като оставите една жена да влезе първа в асансьора се превръщате в джентълмен, грешите. Това място крие много потенциални опасности. Първият човек, който трябва да влезе в асансьора, е мъжът. След това жената. Този, който е най-близо до вратата, трябва да излезе първи. Без значение дали това е мъж или жена.

2. Не казвайте "Наздраве!"

Ако сте сред семейството или приятели, е хубаво да кажете това, когато някой кихне. Във всички останали случаи трябва да се правите, че не забелязвате нищо. Понякога може да предложите салфетка или носна кърпичка, но нищо повече.

3. Не прикривайте уста с дясната ръка, когато кашляте

Дясната ръка се смята за "социална". Ние я използваме, да за поздравим хората, които срещаме. Ако кихате или кашляте преди това, може да предадете бактерии посредством ръкостискане.

4. Не подавайте черния пипер без солта

Или обратното. Правилата за етикет гласят, че не може да подадете само една от подправките. Затова следващият път, когато ви помолят за черен пипер, не забравяйте и солта.

5. Не разбърквайте захарта в посока на часовниковата стрелка

Концентрирате се прекалено много, за да не докоснете стените на чашата и дори не осъзнавате, че допускате грешка. Не трябва да правите кръгови движения с лъжицата, а да преминете с нея напред и назад. По този начин може да разтворите захарта много по-бързо и по-безшумно.

6. Не поздравявайте булката при сключване на брак

Това е неочаквано, но според правилата за етикет, само мъжът може да бъде поздравен за брака. Вероятно се питате: "Ами жената?". На нея може да пожелаете щастие - нищо повече. Причината е много романтична: мъжът "завладява" жената и се жени за нея, затова той е единственият, който заслужава да бъде поздравен.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.donaldre.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниЛюбопитноНормативни актовеПсихологияСоциални грижиФизиологияАнкетиКлинични пътекиАлт. медицинаЛечения