Начало Съвети Здраво тяло За жената Ограничете парабените и фталатите, за да подобрите хормоналния баланс

Ограничете парабените и фталатите, за да подобрите хормоналния баланс

Ограничете парабените и фталатите, за да подобрите хормоналния баланс - изображение

Поражда ли се във вас притеснение кои са част от потенциалните нарушители на хормоналния баланс? Откъде се сблъскваме с тях и доколко бихме могли да ограничим въздействието им върху нашето тяло?

Премахнете парабените и фталатите – именно те са част от тези нарушители. В същността си представляват синтетични консерванти, получени от нефтени продукти. Особено ако кожата ви е чувствителна към определени съставки, по метода на изключването, разберете кои са те и внимателно подбирайте продуктите си за ежедневна грижа, които не ги съдържат.

Прочитайте етикетите, но не им се доверявайте изцяло. Добре е да развиете това като навик, запознавайки се с пълния списък от съставки. Ако усетите, че по една или друга причина, този продукт не се отразява добре на лицето и/или тялото ви, го отстранете, независимо от неговата марка, цена и препоръчителност. Ако сте решили да се отървете от продукти с парабени, четете винаги докрай етикета, защото обикновено се отбелязват в края на списъка. Фталатите не са толкова явни – стандартно те се посочват като "аромат" (търсете продукти без аромати или продукти с натурални такива). Това важи и за всички видове природни и етерични масла. Само защото нещо се нарича масло, не означава, че това е единствената съставка в него.

Наистина добри и качествени натурални продукти са трудни за откриване и могат да бъдат скъпи. Затова е добре да бъдете отворени към търсене и изпробване на нови и различни от стандартно използваните от вас, за да придобиете лични впечатления и се сдобиете с най-доброто за вашето тяло. Все пак, бъдете реалисти. Разбира се, че е хубаво да не се изключват биологичните вариации на продукти, но съществуват и ограничения за техните възможности, които не стоят пред тези с химични съставки. Така че, заложете на баланса между единия и другия вид продукти.

По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: allure.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияХранене при...СнимкиБотаника