Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Открийте формулата за перфектен сън и лесно събуждане

Открийте формулата за перфектен сън и лесно събуждане

Открийте формулата за перфектен сън и лесно събуждане - изображение

Фитнес треньорът Крейг Балантайн създава блог за здравословно хранене и добър сън. Той разработва т.н. формула "10-3-2-1-0", благодарение на която всеки може да се наспи през нощта и да се чувства свеж и изпълнен с енергия на сутринта. Крейг смята, че идеалният нощен сън започва през деня - така казано, вие трябва да се подготвите за него известно време преди да изключите осветлението. Това е основната идея.

  • 10 часа преди сън

Това е времето, необходимо за пречистване на кръвта от стимуланти, които се съдържат в кофеина. Затова без кафе, зелен чай, енергийни напитки и шоколад от този момент нататък. Изобщо!

  • 3 часа преди сън

Не яжте нищо и не консумирайте алкохол, ако ви остават само 3 часа до сън. Вашето тяло използва колосално количество енергия, за да се отърве от всички вредни вещества в алкохола и да обработи храната. В този случай, по време на вечеря, докато си почивате у дома след работа, тялото ви в действителност работи с пълна сила. Резултатът е, че вие се събуждате с чувство, подобно на това да сте прекарали цяла нощ, работейки в мина за въглища.

  • 2 часа преди сън

В този момент трябва да спрете работа и да престанете да мислите за нея. Оставете я за утре. Наистина, тя няма да ви избяга.

  • 1 час преди сън

Спрете да се взирате в екрана на телевизора, компютъра или смартфона. Нека очите и умът ви си починат.

  • 0 минути преди алармата

Изключете будилника и станете от леглото веднага. Не се хващайте в капана на повторното заспиване. Ставането непосредствено след включването на алармата ще ви помогне да привикнете към този важен навик. Повторното заспиване за още 10 минути няма да ви накара да се чувствате по-малко уморени.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.americanmattressinc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияЛайфстайлХранене при...Алтернативна медицинаСнимкиЛеченияНовиниФизиологияИсторияСпортДиетиМедицински изследванияВидеоБотаника