Начало Съвети Здрав дух Общуване Разберете дали се намирате в хармонична връзка чрез езика на тялото

Разберете дали се намирате в хармонична връзка чрез езика на тялото

Разберете дали се намирате в хармонична връзка чрез езика на тялото - изображение

Някои взаимоотношения започват със свенлив поглед и плах опит за улавяне на ръката. Други завършват с раздяла и нежелание за повторна среща... Ето какво се случва в една връзка, без да са необходими думи. 

Всичко е наред. Вие се харесвате един друг.

Забелязвате, че партньорът ви гледа в очите и задържа погледа си по-дълго, отколкото се предполага. Ако това действие се повтаря през известен период от време, може да бъдете сигурни, че той/тя ви харесва.

Ако по време на разговор или разходка партньорът ви се опита да обърне тялото си към вас, това е сигурен знак, че той проявява интерес. Дори когато кръстосва крака, има голяма вероятност върхът на обувките му да е насочен към вас.

Ако една жена проявява интерес към даден мъж, тя подсъзнателно се опитва да приведе тялото си към него, придържайки гърба изправен, за да изглежда по-добре.

Мъжете, в този случай, се опитват да изглеждат по-големи и по-силни. Те заемат изправена стойка и поставят длани на хълбоците. Понякога, по време на разговор, опират ръка към стената, за да навлязат в личното ви пространство.

Ако забележите, че ръцете ви често се докосват случайно (дори да няма реална причина за това) или се появяват много прашинки по дрехите ви, които спешно трябва да се премахнат, бъдете сигурни, че интересът към вас е висок.

Понякога може да забележите, че когато някой каже шега, той ви гледа и чака вашата реакция. Това очевидно е признак на симпатия. В противен случай, за кого хаби всички тези усилия?

Мъжете обикновено спират да се усмихват широко на възраст от 5-6 години. Ако забележите, че човекът до вас "вади" холивудска усмивка, това определено може да означава, че той наистина е щастлив, според думите на психолог Пати Ууд.

Ако забележите, че някой използва едни и същи жестове и интонации като вашите, това не означава, че той се опитва да ви дразни. По-вероятно е да ви харесва и да ви копира подсъзнателно.

Нещо не е наред. Трябва да поговорим.

Винаги се опитвате да кажете нещо на вашия партньор, но се случва така, че моментът за разговор е неудобен: тялото му се отдалечава от вас, не ви гледа в очите и се опитва да се държи на разстояние. Това са всички безусловни признаци на проблеми и антипатия.

Когато втората половинка се опитва да избягва интимност, целувките й стават бързи и официални. Ако тя се отдръпва от вас по време на сън или спи в ембрионална поза, това е сигурен знак, че връзката ви се намира в опасност.

Ако шегите ви са посрещнати с неискрена или напрегната усмивка или всяка ваша инициатива е последвана от слаб ентусиазъм, това означава, че не предизвиквате интерес в партньора си. Не бива да си губите времето с него.

Тялото "блокира" по време на разговор, като кръстосва ръцете и краката. Това е причината да се замислим дали всичко в отношенията ни е наред. Ако гласът на партньора е неразбираем, речта му е объркана и погледът му е насочен надолу, вероятно има за какво да се притеснявате.

Също така трябва да се притеснявате, ако вашият човек не следва простите правила на етикет. Например, той не отваря вратата пред вас или не ви оставя да вървите напред. Същото важи и за жените. Ако говорят прекалено много по телефона, забравят за вас. Ако изоставате по време на разходка и вашият партньор не се обръща или не забавя крачката, това означава, че отношенията ви започват да избледняват.

Влюбените хора са склонни да се грижат за своите половинки. Ако вместо да гладят дрехите ви или да оправят косата ви, просто ви информират, че тя е рошава, трябва да помислите дали все още се намирате в хармонична връзка.

Въпреки това, трябва да помните, че тези "симптоми" не са окончателни. Те са само сигнали за несъответствие в отношенията. Важно е да ги забележите, за да бъдете в състояние да промените ситуацията по всяко едно време.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.rd.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитно