Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Улеснете домакинството с тези 15 малки хитринки

Улеснете домакинството с тези 15 малки хитринки

Улеснете домакинството с тези 15 малки хитринки  - изображение

Всеки ден извършваме обичайни действия, без дори да спрем и да помислим, дали не съществува друг вариант за тяхното улесняване. Ние обичаме да правим нещата по-лесни и затова ви предлагаме да погледнете следните 15 трика, които ще искате да изпробвате веднага.

1. Използвайте останалия сос за готвене.


Останалият сос може да бъде замразен във форми за лед и да бъде използван за приготвяне на различни ястия. Просто го добавете към спагетите или сиренето и той ще бъде готов за минути.

2. Нарежете сиренето на тънки резени.


Това е един от онези трикове, които ни карат да се питаме: "Как не съм се сетил по-рано?". За да нарежете сиренето на тънки резени, просто използвайте обикновена белачка.

3. Изстискайте сок от лимон.


Ако не разполагате с цитрус преса и се налага да изстискате сока от лимон с помощта на ръце, използвайте микровълновата печка. Просто стоплете цитрусовия плод и преминете към извличането на неговия сок.

4. Използвайте хляб, за да оберете стъклата по пода.


Счупените стъкла могат да причинят истинско главоболие. За щастие, съществува един лесен трик за тяхното премахване. Всичко, което ви е необходимо е една филия хляб. Тя притежава структура, която може да помогне за премахването на дори най-малките парченца стъкла по пода.

5. Задръжте лъжицата в страни от тенджерата.


За да бъдете сигурни, че вашата лъжица няма да падне в тенджерата, докато готвите, просто увийте горния й край в гумен ластик.

6. Премахнете царевичните зърна от кочана.


Просто поставете царевичния кочан във форма за кекс и отстранете зърната му с помощта на остър нож. Накрая ще може да съберете цялата царевица в купата, без дори да създадете минимална бъркотия.

7. Отворете буркан с ластик.


Почти всеки се е опитвал да отвори буркан с помощта на кърпа. Но ако този стар трик не работи, ние разполагаме със следната алтернатива: Опитайте се да използвате обикновен гумен ластик, както е показано на снимката тук. Резултатът може да ви изненада.

8. Измерете различни продукти с лъжица.


За да измерите прецизно даден продукт, залепете хартиено тиксо на върха на контейнера.

9. Фиксирайте дъската за рязане на едно място.


За да гарантирате, че дъската за рязане няма да "мигрира" от другата страна на масата, просто поставете мокра кърпа под нея.

10. Удължете живота на восъчните свещи.


Това е гениално. Просто поставете восъчната свещ във фризера един ден, преди да я запалите. Свещта ще изгаря бавно и ще продължи два пъти по-дълго.

11. Използвайте спагети вместо кибритени клечки.


Може да звучи странно, но този метод наистина работи. Ако не разполагате с дълги кибритени клечки под ръка, използвайте пръчица от сурови спагети. Тя може да запали поне две свещи.

12. Укрепете торбите за боклук с куки за дрехи.


Всеки знае, че найлоновите торбички трудно могат да се закрепят към коша за боклук. За щастие съществува един лесен метод за постигане на тази цел. Просто прикрепете торбата за стените на контейнера с помощта на куки за дрехи.

13. Почистете бутилките с яйчени черупки.


Невинаги е лесно да намерите подходящ размер на четка за почистване на бутилката, но съществува един трик, който може да помогне за постигане на това начинание. Изсипете няколко парчета натрошени яйчени черупки в съда, поставете капачката и го разклатете добре. Яйчените черупки ще помогнат за отстраняване на почти всички замърсявания по вътрешните стени на бутилката. Накрая изплакнете съда и готово.

14. Изсушете остатъците от билки в микровълновата.


Когато останете само с една малка част свежи билки за готвене, не ги изхвърляйте. Просто ги изсушете като ги поставите в микровълнова печка за една минута и след това може да ги запазите до следващия път.

15. Декорирайте кексчетата с дантела.


Един бърз и лесен начин да декорирате кексчетата е като използвате пудра захар, поръсена върху парче дантела.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.rustickexpressions.wordpress.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитно