Начало Съвети Здрав дух Общуване 10 предупредителни знака, за които трябва да внимавате, когато кандидатствате за работа

10 предупредителни знака, за които трябва да внимавате, когато кандидатствате за работа

10 предупредителни знака, за които трябва да внимавате, когато кандидатствате за работа - изображение

Това е списък с няколко предупредителни знака, на които трябва да обърнете специално внимание по време на интервю за работа, за да не съжалявате по-късно.

1. Във фирмата има прекалено много начинаещи. Десетки хора идват на интервю в същото време като вас и изглежда, че служителите са били наети предния ден. Ако не става въпрос за нова фирма, считайте, че това е лош сигнал. Голямото текучество на персонал често означава лоши условия на труд.

2. Шефът се кара на подчинените пред вас.


Ако вашият бъдещ ръководител излива своя гняв върху подчинените си пред вас, се запитайте защо не ги е уволнил. И наистина ли искате да работите с такъв човек?

3. Отговорностите се неясни.


Ако прочетете длъжностната характеристика и не може да разберете какво се иска от вас, това може да означава, че вашият потенциален работодател не знае какви отговорности изисква работата. И вероятно вие няма да харесате нещата, които могат да дойдат впоследствие.

4. Интервюиращият определено прехвалява фирмата.


Ако той ви обещава, че ще получите всичко без усилие, е крайно време да станете подозрителен. Един добър работодател няма интерес към формиране на нереалистични очаквания, защото знае, че може да ви разочарова и да го изоставите.

5. Работното място е свободно от няколко месеца.


Това може да означава, че пакетът от заплати и обезщетения е недостатъчен или фирмата просто проучва пазара и наистина няма нужда от нови служители. Каквото и да е, по-добре е да не си губите времето. Може да направите изключение единствено, ако видите, че компанията търси специалисти.

6. Липсват ясни перспективи за кариера.


Въпросът "Как се виждате след 5 години?" отдавна се е превърнал в установена шега сред кандидатите за работа. В същото време може да зададете същия въпрос на интервюиращия, за да оцени вашите възможности за професионално развитие. Неразбираем отговор обикновено показва, че те са много, много оскъдни.

7. Вие сте помолени да плащате за обучение.


Тази ситуация не изисква каквото и да е обяснение. Една добра фирма никога няма да поиска от своите служители да плащат за заетост, независимо дали става въпрос за обучение, ултрамодерен психологически тест или закупуване на униформи.

8. Служителите говорят лоши неща за работата си.


Най-добрият начин да разберете повече за фирмата, в която може да започнете работа, е да говорите с нейните служители в неформална обстановка. Техните истории могат да се различат от тази, описана в сайта и то не към по-добро.

9. Служителите не харесват шефа си.

Подчинените изглеждат нервни в присъствието на техния ръководител и говорят неприятни неща в негово отсъствие? Най-добре е да обърнете внимание на това, защото лошото управление може да направи работата непоносима, дори да е добре заплатена.

10. Потискаща атмосфера.

Когато влезете в стаята, в която ще бъдете интервюирани, внимателно се вгледайте в хората. Малко по-късно може да се окажете на тяхно място. Ако тази перспектива изглежда повече страшна, отколкото приятна, по-добре се откажете от работата.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.businesstech.co.za

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиЛайфстайлАнкетиИнтервютаЛюбопитноСнимкиПсихологияНовиниАлтернативна медицинаНормативни актовеИсторияЛечения