Докато са в трайност, съхранявайте на студено пастьоризираните консерви

Важно е да знаем разликата между стерилизираните консерви и полуконсервите. Стерилизираните консерви се получават след обработване в автоклави под налягане при температура над 115 ºC. Пастьоризираните консерви (полуконсервите) се обработват при температура между 75 и 105 ºC. Запазването на храните чрез полуконсервиране е подходящо улеснение, но така те издържат сравнително кратко време и трябва да се държат на студено. Винаги обръщайте внимание на трайността им, изписана на опаковката. За разлика от тях, стерилизираните консерви издържат дълго, но и в тези случаи трябва да внимаваме, защото твърде продължителното съхраняване не влияе добре на някои храни.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Колко дълго да съхраняваме сготвената храна в хладилник
- 15 храни, които не трябва да съхранявате във фризера
- Как да съхраним сготвена паста
- Защо трябва да съхранявате плодовете във фруктиера
- Как да съхраним доматите за зимата?
- Как да съхраним морковите, така че да са трайни месеци наред?
- Запалете свещ в буркана, за да си съхраните плодове и зеленчуци без консерванти
- Ако храните са с ниско съдържание на вода, можем да ги съхраняваме за по-дълго
- Как да съхраним месото без хладилник
- Как да съхраним картофите в домашни условия?
Коментари към Докато са в трайност, съхранявайте на студено пастьоризираните консерви