Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да обелим нар, без да опръскаме наоколо? - Healthylicious с Ани

Как да обелим нар, без да опръскаме наоколо? - Healthylicious с Ани

Как да обелим нар, без да опръскаме наоколо? - Healthylicious с Ани - изображение
Знаем, че нарът е пълен с антиоксиданти и е един от най-здравословните екзотични плодове. Всички обаче се досещаме и за бъркотията, която вкусният, червен плод остава из цялата кухня. Това е причината и много хора да го избягват. В магазините в чужбина е пълно с обелен и пакетиран нар, но при нас такъв трудно се намира. Чудите ли сте се как да обелите витаминозното чудо, без да се опръскате и без да оставите червени следи по целия плот? 

 Нашият хитър трик се крие във …. водата! 

В няколко бързи стъпки, може да се „преборите“ с плода и да му се насладите с любимата си закуска или в чудесен, освежаващ фреш:
  • С помощта на нож направете 3-4 разреза в кората на нара, но не по-дълбоко от бялата, мембранна обвивка
  • Напълнете купа с вода и поставете плода вътре
  • С ръце го разтворете, разделяйки го на 4
  • Внимателно извадете семената, като ръцете ви са под вода, за да не се опръскате
  • Изхвърлете кората и пригответе цедка
  • Изцедете водата като запазите само семената
  • Оберете излишните бели люспи и подсушете с кърпа или оставете настрана да изсъхнат
  • Насладете се 
 Надяваме се, че можем да сме ви полезни с този лесен трик!
 
Знаете ли, че ... 
Нарът притежава калций, магнезий, желязо, фосфор, различни витамини. Помага при анемия, проблеми с черния дроб и дори за регулиране на храносмилателната система, тъй като съдържа пектин и танин. Има укрепващо действие, което благоприятства цялото тяло.
 
Автор на материала: Healthylicious с Ани/Анелия Калчева

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияРецептиЛюбопитноАлт. медицинаДиетиБотаникаЛайфстайл