Начало Съвети Здрав дух Емоции Намалете стреса чрез 14 лесни начина

Намалете стреса чрез 14 лесни начина

Намалете стреса чрез 14 лесни начина - изображение

За да се почувствате истински щастливи и да осъществите своите мечти, трябва да бъдете в състояние да се справите със стреса. Вие може да направите това по различни начини. Представяме ви списък с 14 от най-добрите методи за намаляване на напрежението и премахване на ефектите от стреса.

1. Използвайте гребен.
Макар и да звучи странно, това е един чудесен начин за намаляване на главоболието след тежък работен ден, прекаран пред компютъра. Отделете време да срешете косата си за 10-15 минути вечер. Ще почувствате как сърдечния ритъм намалява и вашите мускули се отпускат.

2. Консумирайте добра храна.
Вкусната храна винаги работи като антидот на стрес. Мастната риба е много добра за поддържане на добро настроение, тъй като тя съдържа Омега-3 мастни киселини. Но ако не ви харесва тази опция, винаги може да консумирате банан или сладолед, които работят ефективно върху тялото, като всеки друг антидепресант.

3. Насладете се на масаж.
За да енергизирате тялото, масажирайте зоните под носа, между веждите, под долната устна и центъра на дланите за 30 секунди всяка.

4. Втрийте ръце една в друга.
Това е един доста необичаен, но много ефективен метод за намаляване на стреса върху тялото. Втрийте ръце една в друга, докато усетите топлина, генерирана от триенето. Алтернативно може да масажирате ушите си. Колкото и странно да изглежда, тези малки неща могат да ви съживят и да подобрят вашата концентрация.

5. "Отмийте" стреса.
Взимането на душ в продължение на 15 минути може да направи чудеса за вашите нива на стрес и/или лошо настроение. Стойте непосредствено под топлата струя вода, така че тя да масажира ефективно главата и раменете. Постепенно ще почувствате как всичките негативни мисли от деня бавно се отмиват от тялото.

6. Двадесет и седем обекта.
Това е един стар метод, който гласи, че ако смените позицията на 27 обекта в дома си, ще може да се отървете от нещастието. Смята се, че по този начин се освобождава пространство, способно да насочи мислите ви в по-положителни насоки. Опитайте сами и станете свидетел на това как умът ви "се пренастройва" на друг канал, отдалечавайки се от негативните мисли.

7. Използвайте стълбите.
Тичайте нагоре и надолу по стълбите в продължение на 30 секунди. Това ще увеличи притока на кислород към тези части от мозъка, които се справят с емоционалния стрес, за да го намалят.

8. Оцветявайте..
Някои психологически изследвания са доказали, че оцветяването на нещо в рамките на 2-3 минути в момент на повишен стрес увеличава вероятността за довършване на дадена задача в срок.

9. Консумирайте чай от хибискус.
Обикновено стресът води до чувство на интензивна тревожност и дори паника. Чаят от хибискус може да помогне за намаляване на химическите процеси, предизвикани от тези чувства.

10. Движете се.
Стресът може да доведе до напрежение в мускулите на гърба, врата и рамената. Това, от своя страна, способства за появата на главоболие и болки в тялото. За да ги избегнете, може да правите леки отпускащи упражнения за мускулите: движете ръцете си в кръг, разтягайте ги на различни посоки и разтърсвайте краката.

11. Подредете.
Връщането на обекти на правилните места може да ви помогне на подредите мислите си и да се концентрирате. Освен това, ако всичко по рафтовете и шкафовете е наред, това може да окаже положителен психологически ефект: човек ще превърне видимо чистия ред на околната среда около него в по-висока степен на организация на неговите собствени мисли, водещи до по-спокоен ум.

12. Отделете време за вас.
Намерете време, за да останете у дома и да подредите мислите си. Пуснете любимата си музика, вземете любимата си закуска от хладилника и седнете на любимия си стол. Помислете за това, което искате най-много и запишете желанието си върху лист хартия. По този начин може да получите по-ясна представа всичко, което трябва да направите, да за намалите нивата на стрес.

13. Използвайте ароматерапия.
Ароматерапията е пряко свързана със спомените. Тя може да бъде много полезна, ако имате нещо под ръка, съдържащо аромат, който да ви "върне" във времето, когато сте били щастливи.

14. Танцувайте.
Определено си струва да танцувате у дома. Движенията под ритъма на звуците могат да помогнат за намаляване на стреса. И това е много по-забавно, отколкото да ходите на фитнес, ако физическите упражнения ви помагат да се успокоите.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.sheknows.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаЛеченияНовиниБотаникаСпортСоциални грижиПсихологияЛайфстайлХранене при...ТестовеСнимкиСпециалисти