Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Пригответе си полезно и вкусно желе от диня

Пригответе си полезно и вкусно желе от диня

Пригответе си полезно и вкусно желе от диня - изображение
Динята е богата на бета-каротин. Този антиоксидант, който е основен източник на витамин А, помага за освобождаване от свободните радикали и предпазване от сериозни увреждания на клетките. Витамин А съдейства за укрепване на зрението и предпазва очите от развиване на различни заболявания. Желатинът пък може да се окаже добър съюзник в борбата с излишните килограми. Той насърчава производството на хормон, който способства за забързване на метаболизма и улеснява изгарянето на излишните мазнини. В допълнение лаймът е много богат на витамин С цитрусов плод, който предоставя изключителни ползи за здравето. Ето как да включите тези продукти в рецепта за изкусителен динен десерт. 
 
Необходими продукти:
  • 3 чаши сок от диня
  • 100 грама желатин
  • 1/2 чаша кафява захар
  • 1/4 чаша пресен лимонов сок
Начин на приготвяне:
  • В малка купа комбинирайте желатина с една чаша прясно изцеден динен сок и оставете сместа да престои от 3 до 5 минути.
  • Поставете дълбока тенджера на средна температура и в нея  изсипете останалия  сок от диня, добавете захарта и разбъркайте.
  • След това добавете лимоновия  сок и желатиновата смес в тигана. Разбъркайте и премахнете съда от котлона.
  • Изсипете сместа в подходяща форма, покрийте с капак и сложете желето в хладилника (но не в камерата или във фризера) за няколко часа (най-добре за една нощ).
  • На следващия ден, извадете желето от хладилника, нарежете го на малки кубчета и сервирайте. Добър апетит! 
Допълнителен съвет: Вижте за що консумацията на диня по време на бременността ви носи много здравословни ползи.
 
Източник: stylecraze.com
По статията работи Росица Раднева

Още по темата:

4.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиХранене при...ЛюбопитноЛайфстайлДиетиАлтернативна медицинаБотаника