Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Създайте кухнята на вашите мечти с тези 15 чудесни идеи /1 част/

Създайте кухнята на вашите мечти с тези 15 чудесни идеи /1 част/

Създайте кухнята на вашите мечти с тези 15 чудесни идеи /1 част/ - изображение

Кухнята е сърцето на дома и затова всички ние искаме тя да изглежда страхотно и да бъде 100% удобна и функционална. Добрата новина е, че това не е толкова трудно за постигане. Представяме ви няколко интересни идеи, които ще ви помогнат да превърнете вашата кухня в най-популярното място в дома.

  • Идеи за дизайн на кухнята.

1. Използвайте отворени рафтове за съхранение на вещи.

Шкафовете с врати могат да намалят наличното пространство в кухнята. Отворените рафтове, от друга страна, създават усещане за простор и въздушност.

2. Използвайте светъл цвят боя и мебели.

Мебелите и стените, боядисани в светли и пастелни нюанси, създават усещане за по-голямо пространство в кухнята.

3. Добавете повече светлина.

Колкото повече светлина, толкова по-добре, но ако не може да увеличите размера на прозорците, винаги може да добавите още няколко осветителни тела. Важно е да има повече светлина, когато приготвяте храната.

4. Надхитрете вашите възприятия.

Правилната употреба на вертикалните и хоризонталните линии може да предостави усещане за по-голямо пространство във вашата кухня. Вертикалните линии я правят да изглежда по-висока, а хоризонталните по-широка.

5. Използвайте свободното пространство разумно.

Нито един квадратен метър от малката кухня не бива да бъде пренебрегван. Използвайте свободното пространство, за да организирате рафтовете по един ефективен и функционален начин, който да ви позволи да съхранявате повече неща.

6. Използвайте подвижните плотове за маса.

Използвайте подвижния плот за маса като допълнителна дъска за рязане или място за приготвяне на храната. Също така върху него може да съхранявате кухненски уреди, прибори за хранене, подправки и хляб, така че да разполагате с по-голямо пространство.

7. Спечелете повече време.

Шкафовете със стъклени врати работят на същия принцип като отворените рафтове по отношение предоставянето на по-голямо вътрешно пространство, но те имат допълнително предимство да предотвратят натрупването на прах по съдовете, намиращи се в тях. Нещо повече, много по-лесно е да намерите това, което търсите, зад стъклената врата, отколкото зад непрозрачната. По този начин вие може да спестите повече време.

8. Приложете изкуството на разсейването.

Използването на атрактивен дизайн за стена е трик, който може да превърне вашата кухня в по-голяма, по-широка и по-отворена.

Към втора част >>>

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.housely.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиРецептиИнтервютаЛюбопитноСоциални грижиНовиниНормативни актове