Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Научете 14 основни техники за готвене, представени от известни кулинарни блогъри

Научете 14 основни техники за готвене, представени от известни кулинарни блогъри

Научете 14 основни техники за готвене, представени от известни кулинарни блогъри - изображение

Не е ли прекрасно, когато любовта към вкусната храна се съчетава с добрите кулинарни умения? Както и да е, без значение колко добре готвите, няма причина да се разстройвате, ако вашият ориз изглежда зле или коричката на печеното пиле не е същата като тази, която си представяте. Всичко може да бъде научено. Най-важното е да се запознаете с характеристиките, които придават незабравим вкус на вашите ястия. Представяме ви компилация от кулинарни тайни, способни да помогнат за усвояването на някои основни техники на готвене.

1. Защо е необходимо да печете на точно определена температура? 

Температурата за печене е много важна за плътността и текстурата на вашите пайове и кексове. Много фурни не разполагат с точен идентификатор. Ето защо може да продължите да печете на по-ниска или по-висока температура от тази, описана в рецептата. Как да се справите с подобен проблем? Най-добре да се снабдите с термометър за печене, за да следите точната температура и при необходимост да я регулирате.

2. Готвачите използват формули, за да запомнят рецептите

Професионалните сладкари използват специфични формули, за да определят съотношението на съставките и да улеснят печенето. Например, за приготвянето на мъфини, те се нуждаят от 1 яйце, 1 част масло и 2 части течност. Ако искате да намерите нови рецепти и да запомните старите, следната таблица на съотношението може да ви бъде от полза.

3. Как да приготвите сочно пиле?

Всеки готвач вероятно мечтае да бъде в състояние да приготви сочно пилешко месо. За да превърнете тази мечта в реалност, опитайте да накиснете хранителния продукт в топла солена вода преди пържене.

4. Бърз начин за печене на яйца в микровълнова печка

Това е добра възможност за тези, които не разполагат с достатъчно време и искат да приготвят закуска по възможно най-бързия начин. Счупете едно яйце, прехвърлете в чаша, покрийте с чиния и оставете в микровълновата за минута. Добър апетит!

5. Преди да изпържите пилето, изсушете го със сешоар

Искате да придадете хрупкава коричка на пилето? Тогава използвайте обикновен сешоар. По този начин може да премахнете излишната влага и да насърчите процеса на топлинна обработка. Използвайте въпросния метод, за да печете риба и пуешко месо.

6. Как да замразите боб, супа и бульони?

За да направите място в хладилника и да улесните процесите на готвене през работната седмица, опитайте да замразите боба, супите и бульоните. Просто изсипете готовите продукти в торбичка с херметическо затваряне и оставете във фризера.

7. Използвайте кухненски ножици, за да нарежете месото

Повечето жени режат месото с помощта на кухненски нож. Оказва се, че има по-бърз и по-лесен начин да направите това. Просто използвайте кухненски ножици. С тяхна помощ може да нарежете пилешките бутчета или крилца и да премахнете излишната кожа и мазнина.

8. Лесен начин за приготвяне на крехко месо

Опитайте да потопите месото в смес от царевично нишесте и яйчен белтък, преди да преминете към неговото пържене. По този начин може да го направите по-крехко. Тази смес помага за задържане на влагата в месото, като заедно с това предпазва ястието от прегаряне.

9. Как да приготвим пай с перфектна коричка?

За да направите това, охладете предварително съставките. Те предпазват маслото от разтапяне преди началото на печене. Също така е хубаво да използвате студена вода, тъй като тя предотвратява появата на глутен.

10. Тайната на перфектния ориз

Искате ли да направите вкусен и ронлив ориз? Тогава използвайте кухненска кърпа. Тя помага за равномерното разпределение на влага в съда и предотвратява слепването на ориза.

11. Почистете скарата с лук 

Лукът служи като чудесно средство за почистване на скарата. Всичко, което трябва да направите, е да разрежете една глава и да преминете с нея през замърсения участък. Толкова е бързо и лесно.

12. Как да приготвите нудълс в домашни условия

След като направите нудълс, трябва да го поставите в найлонова торбичка с херметическо затваряне и да добавите студена вода. По този начин може да направите тестеното изделие по-мека и да предотвратите неговото слепване, без да използвате масло. След това, всичко, което трябва да направите, е да изсипете нудълса във вряща солена вода за минута.

13. Как количеството на яйцата оказва влияние върху печенето?

Яйцата оказват влияние върху вкуса, цвета, влажността и текстурата на тестото. Нека дадем няколко примера. Тестото, което не съдържа яйца, става по-плътно, по-гъсто и по-бледо при печене, докато това с яйчени продукти - по-крехко, по-златисто и с по-лека консистенция.

14. Използвайте практичен трик за приготвяне на сочни пилешки гърди

Много е лесно. Просто трябва да разрежете пилешките гърди на половина и да преминете към тяхното приготвяне. По този начин може да ги направите по-тънки и да улесните тяхното печене/пържене, без да ги прегаряте или изсушавате.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: blog.kingarthurflour.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноРецептиИнтервютаПроизводители